Klik og se annoncen

Landbrug: Ikke at forveksle med St. Bededag, så inviterer Borreby Gods ved Skælskør i år til Store Hvededag, en eftermiddag i høstens tegn.

Her fejres årets mest fantastiske og hektiske tid for landbruget; Høsten. Der høstes korn, de gyldne kerner køres i lade, og halmen ligger klar derude på markerne. Det er et ældgammelt erhverv, men stadig lige magisk. Planter bliver til mad, og vi kan gå vinteren sikkert i møde.

Få en sjov og interessant, måske endda lærerig, eftermiddag på Borreby med nybagt brød, måske et snobrød du selv har bagt, sid på halmballer, arbejd med halm, rør ved korn, og tag på en rundvisning, hvor du kan blive klogere på høst, landbrug og korn på Borreby og find ud af hvorfor hveden er så vigtig for os.

Sorten hedder 'Hvid Hvede' og det er ikke fordi den er ekstra hvid, snarere tværtom. Den er ekstra sund og grov, fordi den males med alle skaldele og derfor indeholder gode fibre, vitaminer og mineraler.

Store Hvededag starter kl. 14.00. Rundvisningerne starter præcis kl. 15.30 og igen kl. 16.30, så vær på pletten der, hvis du vil helt tæt på landbruget.

Alle er velkomne til arrangementet, der slutter kl. 18.00.