Klik og se annoncen

Tekst og foto: Steen Andresen

Indvielse: Det har taget 1½ år og alt har været revet ud, kun skallen, der er tegnet af den lokale arkitekt Per Westergaard tilbage i 1978, stod tilbage inden renoveringen, fortæller kommunens arkitekt og tovholder på ombygningen Michael Käszner fra Kommunale Ejendomme.

Men vi og vore samarbejdspartnere arkitektfirmaet HS og Scala Arkitekt synes, at de godt 30 mio. kr., som renoveringen har kostet, er givet godt ud.

Hjemmet ved Noret

Vi besluttede på vores sidste møde i Forebyggelses- og Seniorudvalget at Skælskør Plejecenter efter ønske kunne skifte navn til Hjemmet ved Noret. For det skal være et hjem for beboerne, sagde formanden for udvalget Ali Yavuz i sin indvielsestale og klippede det røde bånd til det nye hjem sammen med beboer Jens Kristensen, der har boet 11 år på Skælskør Plejecenter, og Centerkoordinator Lis Holmen.

Hjemmet ved Noret er inspireret af Eden-tilgangen, hvor man netop tilstræber at gøre stedet til et hjem, hvor både medarbejdere og beboere trives, sagde Ali Yavuz.

30 boliger

Det er blevet et fantastisk sted, fortæller en glad centerleder Tina Hammer. Der er nu 30 boliger, hvor de 19 er besat i dag, og de øvrige i de næste uger bliver fyldt op. Vi har endog venteliste. Alle rum er forsynet med en central lift, der kan flytte borgeren hvorhen i værelset man ønsker det samt på toilettet. Alle har udsigt til Noret og der er et lille køkken med vaskemaskine og tørretumbler i alle boliger.

Glædeligvis er den store sal rimeligt bevaret. Den var undervejs helt ude af hjemmets regi, da alle fællesrum er med til at regulere huslejen. Men den er der og i ganske anselig størrelse.

Hver etage har et stort fællesrum, og der er i underetagen et lækkert wellness-rum med spa og sauna.

Mange besøgende

Fra kl. 11.00 til 13.00 var der indbudte gæster og beboere og fra kl. 14 var der åbent hus for alle i det 40-årige plejehjem ved Noret.

Hjemmet blev indviet med champagne og rundvisning af de mange gæster. Endvidere blev der budt på en lettere anretning i de store fællesrum, hvor formanden for Skælskør Lokalråd holdt en lykønskningstale med tak for deltagelse i Referencegruppen omkring ombygningen, hvor centeret er blevet både smukt og funktionelt og i den bedste kvalitet.