Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Campingplads: Carsten Jensen og Marianne Jakobsen, der trods de forskellige efternavne er mand og kone, overtog forpagtningen af Skælskør Nor Camping per 1. oktober 2014 for fem år.

Imidlertid har Slagelse Kommune i mellemtiden efterrationaliseret deres ejerskab af kommunes campingpladser og vandrehjem, og Skælskør Nor Camping blev som konsekvens sat til salg.

I første omgang tænkte Carsten Jensen og Marianne Jakobsen, at det så måtte blive et tidligere farvel til campinglivet end forventet, men da flere ting samtidig faldt på plads som for eksempel udlejning af Restaurant Kildehuset, valgte de to alligevel at byde på campingpladsen, og per november er det en realitet: Carsten Jensen og Marianne Jakobsen er de lovmæssige ejere af Skælskør Nor Camping.

Lidt sjovere at være ejere

"Vi har haft et utrolig godt samarbejde med Slagelse Kommune, men samtidig bliver det da også lidt sjovere nu, når vi selv ejer campingpladsen", siger Carsten Jensen, der sideløbende med arbejdet på campingpladsen, arbejder som brandmester i specialtjenesten i Københavns Brandvæsen.

Også Marianne Jakobsen har arbejdet ved siden af som salgschef i firmaet Hass Olsen A/S.

Begge to kommer de oprindelig fra Jylland - han fra Frederikshavn og hun fra Hjørring. Det er dog mange år siden, at de rykkede til Sjælland, og da de kiggede sig om efter et sted at slå sig ned, stod valget i første omgang mellem Næstved, Præstø og Skælskør, da vand var et uomtvisteligt krav for at udleve drømmen om både båd og sejlads.

"Skælskør er en dejlig by med en hyggelig lille havn, så det blev her", fortæller Marianne Jakobsen.

Men drømmende blev ikke ved det.

En drøm om camping

"Carsten har altid haft en drøm om campinglivet", siger Marianne Jakobsen, der lod sig forføre og endda overtale til at skrive ansøgningen til Slagelse Kommune. En ansøgning, der som bekendt førte til først en forpagtningsaftale og nu også et køb.

"Campingpladsen her har en fantastisk beliggenhed tæt ved både strand, skov og selve byen. Og udsigten fås ikke bedre. Vi er så glade for den ro, der er her", siger Marianne Jakobsen, der også oplever, at det er af præcis de samme årsager, at campisterne kommer igen år efter år på en af de enten 62 pladser eller 10 hytter, der hører til Skælskør Nor Camping.

"Alle der kommer her er glade. De holder jo ferie, og det har en dejlig afsmittende effekt på os, og jeg kan godt lide at få en god snak med de folk, som kommer her", siger Carsten Jensen, der har masser af planer i støbeskeen.

Masser af planer

Det gælder blandt andet en udbygning af den nuværende toiletbygning som gerne skal have tilføjet et nyt køkken og et fællesrum samt planer om små verandaer på alle hytterne.

I det års tid der er gået som forpagter har Carsten Jensen da også allerede fået renoveret receptionen og udvidet med en lille café primært for campingpladsens gæster.

Både Carsten Jensen og Marianne Jakobsen ser frem til deres kommende liv som campingplads-ejere, og de håber og opfordrer til et godt samarbejde med byens andre aktører forstået på den måde, at de gerne henviser deres gæster til byens butikker og andre tilbud i håb om, at det også vil gå den anden vej.

"Vi vil gerne have, at alle husker, at der er en campingplads i byen", lyder det afslutningsvis fra Marianne Jakobsen.