Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Bøgelunde: "Min farmor var hørskrædder, og hun var rigtig god til at lære mig alt indenfor håndarbejde - men på en måde så det virkede som en leg", fortæller Merete Holst, der netop har åbent sin egen gårdbutik med navnet Kvinsbjerg på Søndre Bjergevej 66 ved Bøgelunde.

Og noget må hun have kunnet den farmor, for overalt i butikken er der tegn på Merete Holst´ kreative evner.

Et af hendes varemærker er de umanerlig søde prinsessekjoler med snørebånd og strutskørt, som hun tidligere har solgt via Gertrud på Algade i Skælskør.

Men også de små krammedyr, som Lillehunden, Storehunden, Puttefanten og Krammehvalen er populære og i øvrigt navngivet af barnebarnet Victor på syv.

Blandt butikkens kreative sortiment er blandt andet også de unikke miniature-broderirammer, som en australsk veninde har opfundet og efterfølgende tage patent på.

De bliver både solgt som færdige halskæder og gør-det-selv-sæt.

Fra hobby til erhverv

"Håndarbejde er en meget stor del af mit liv og har altid været det", fortæller Merete Holst, mens hun viser rundt i den gamle svinestald, der er blevet smukt renoveret og nu fremstår som en hyggelig kreativ hule.

Det er imidlertid første gang, at håndarbejdet nu i sig selv skal briste eller bære, da håndarbejdet tidligere kun har været en hobby.

I 20 år har Merete Holst nemlig været selvstændig erhvervsdrivende som blomsterhandler med butik i Bagsværd og sidenhen også i Måløv. Men en dag var det ifølge Merete Holst blevet tid til at sadle om, og da var det naturligt, at gå efter det mest nærliggende - håndarbejdet.

Aftenåbent onsdag og søndag

"Jeg skal jo begynde et sted, så indtil videre holder jeg kun åbent to gange om ugen", fortæller Merete Holst, der til gengæld har åbent, når kunderne har tid til at komme - nemlig hver onsdag og søndag mellem klokken 14-20.

Senere hen planlægger hun også at lægge hus til nogle kreative workshops - som for eksempel binding af adventskranse.

"Man kan komme med sit eget pynt eller købe noget her", siger Merete Holst, der som en positiv konsekvens af sin tid som blomsterhandler stadig forhandler en del dekorationstilbehør.

Også broderigarn har Merete Holst købt rigeligt hjem af, da hun fornemmer en stigende interesse for håndarbejde og i den henseende også broderiet.

Som et resultat af sit tidligere samarbejde med Lise Pilmann fra Gertrud, sælger Merete Holst også Lise Pilmann´s fine smykker, og andre kreative sjæle er velkomne til at henvende sig til Merete Holst, hvis de tænker, at deres varer passer ind i gårdbutikken Kvinsbjerg, men Merete Holst forbeholder sig dog retten til at vælge og fravælge.

"Jeg vil kunne stå inde for alt det, som jeg sælger", fortæller hun.