Klik og se annoncen

Flakkebjerg: Vær med på en omvisning på Flakkebjerg Skolemuseum torsdag den 30. maj kl. 11 og hør om udenadslære og anskuelsesundervisning, om at gå i skole hver anden dag, om fedtemadder og om lokum i gården og bliv undervist af Fru Nielsens stand-in i at grifle på tavle og skrive med blæk.

Flakkebjerg Skolemuseum har til huse i Flakkebjerg Forskole fra 1904. Den hører til blandt de ældste i Danmark og fremstår nu som en unik ramme for mere end 100 års skolehistorie.

Forskolerne blev opført som et supplement til landsbyskoler med overfyldte klasser. Børnene gik 3 år i forskolen og blev derefter flyttet til landsbyskolen, hvor de gik i 4 år. Flakkebjerg Forskole fungerede indtil 1962 og har siden 1981 været museum.

Skole med privat beboelse

Skolebygningen er indrettet med en central indgang, skolestue mod syd og lærerindens bolig mod nord. Her er to små stuer, et køkken, spisekammer og et lille kælderrum. Soveværelset er på 1. sal. I en mindre bygning ved siden af er lokummerne og et vaskehus. Til skolen hører en have.

Omviseren fortæller også om forskolelærerinde fru Ingeborg Nielsen. Hun virkede som lærer i næsten 50 år, fra hun blev ansat i 1915 til skolen lukkede i 1962. Derefter blev hun boende indtil 1979, hvor hun flyttede på plejehjem.

Omvisningen på Flakkebjerg Skolemuseum torsdag den 30. maj kl. 11 varer ca. 1 time.

Pris: 50 kr. Børn under 18 år deltager gratis.

Nødvendig tilmelding. Billetter skal købes på billetexpressen eller bestilles på telefonnr. 5943 2353 senest mandag den 27. maj kl. 12.

Flakkebjerg Skolemuseum, Gimlingevej 2, Flakkebjerg, 4200 Slagelse