Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Motion: Sidste år samlede Skælskør et rekordstort antal deltagere til Ladywalk. Ikke færre end 4.064 gik med på den velgørende tur og i år stævnes der ud for 10. gang. Det sker mandag den 28. maj.

Firmaidræt Slagelse, der er arrangør af Ladywalk lokalt, har i år henvendt sig til Skælskør Erhvervsforening for at få byen mere involveret i arrangement, og den bold er blevet grebet af frivillige, der allerede har ladet idéerne flyve.

Ved det seneste morgenmøde for erhvervsforeningens medlemmer kunne Vibe Larsen således lufte idéen om at Skælskør sætter fut i Algade med dans og musik, så de mange kvindelige gæster på deres gang igennem byen får et festligt indtryk af Skælskør. Der arbejdes lige nu i kulissen på at omsætte idéer til handling.

Handling er Firmaidræt Slagelse helt klar til, forhåndstilmeldingen til årets Ladywalk er nemlig åben. Så det er bare om at komme ind på hjemmesiden og melde sig til en 7 eller 12 km. lang gåtur i skønne omgivelser.

En gåtur fremmer sundheden

Ladywalk er et tiltag, hvor kvinder støtter kvinder og samtidig får en god gang motion. En regelmæssig, simpel gåtur i rask gang er nemlig lige så effektiv for sundheden som løb eller en tur i fitnesscentret.

I år støtte Ladywalk Endometriose Foreningen og Hjerteforeningen. Endometriose er en kronisk underlivssygdom, som ca. 120.000 danske kvinder i den fødedygtige alder rammes af, men mange kvinder kender slet ikke til sygdommen og ikke er klar over, at de lider af endometriose. Sygdommen kan bl.a. medføre invaliderende underlivssmerter, træthed og fertilitetsproblemer og påvirker tusindvis af kvinder og pigers liv hver dag.

At gå forebygger en lang række hjerte-kar-sygdomme hos rigtig mange kvinder - og på sigt kan støtten til Hjerteforeningen forhåbentlig få ændret ved, at 18 kvinder hver dag dør af en hjerte-kar-sygdom.

Fysisk inaktive personer har nemlig dobbelt så stor risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme som fysisk aktive. Gang er en nem, sund og let tilgængelig motionsform for alle uanset alder og form. Gang giver mere glæde og større sundhed. Således kan 30 minutters daglig fysisk aktivitet mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 30 procent, mens 60 minutters daglig aktivitet giver en næsten dobbelt så stor risikoreduktion.

Tilmelding via hjemmeside

Ladywalk har startsteder i 13 byer, Skælskør heriblandt. Lokalt har turen udgangspunkt ved Skælskørhallen, hvor der er velkomst og opvarmning. Lokale erhverv og foreninger har mulighed for at være repræsenteret i start- og målområdet med en bod.

Man kan tilmelde sig som hold eller enkeltperson. Forhåndstilmeldingen er åben nu via hjemmesiden ladywalk.dk. Tilmeldingen inkluderer årets t-shirt og en lille rygsæk med lidt forskellige godter. Også her har Skælskør by mulighed for at profilere sig via f.eks. flyers.

Så kom frisk og bliv del af noget større.