Klik og se annoncen

Tekst: Steen Andresen

Vand: Det blev så endelig en tørvejrsdag i lørdags med herligt varmende solskin, så man kunne komme til havnen og i nærheden af noget andet vand, hvor der var så mange aktiviteter, at det var svært at nå det hele.

Jo, der var nok at se til omkring havnene i fjorden, bæltet og norene.

Og går det lidt for stærkt med dykning i Noret og fjordsejlads i Skælskør, så kunne man tage til Bisserup og dvæle ved et lille krabbevæddeløb eller overvære krabbefangst i gammel fugtig og udtjent robåd, mens andre kæmpede med de gamle sømandsknob!

Køies jazztoner på Solsikken i Skælskør bredte sig helt over til Lystbådehavnen, hvor de små gik i børnejollerne, mens Korsør Lystfiskerforening ved trollingbåden 'Makrellen' bandt farvestrålende fluer og lystfisker og cykelrytter Mogens Larsen lærte Lars Ellegaard og andet godtfolk fluekast med spindestang og lang line!

M/S Lone Stein tøffede ud og ind ad havneindløbet, passagererne vinkede til de friske Falckfolk på havnen og var ellers særdeles lydhøre over for de gamle historier, sandheder eller løgne - gode var de i hvert fald!

Og mens sæbeboblerne fra Det røde Pakhus fulgte Skælskør Avis udsendte var det tid til at lette og drage flyvende til Bisserup Havn.

I alt 47 vandfugle

Ved middagstid var der nemlig i Bisserup Havn afsløring af tre flotte plancher med i alt 47 af de fugle, man kan skue fra den af kommunen opstillede kikkert, fuglelivet på Glænø Øster Feds strand og skrænter.

Plancherne hænger på det gamle ishus tæt ved kikkerten, og der er indbygget en QR-kode, så man straks via sin Ipad bliver henvist til Ornitologisk Forenings optegnelse over fuglelivet i Danmark.

Afsløringen blev foretaget af Bisserup Sejlklubs formand Jens Christian Eskjær Jensen, der fortalte, at Slagelse kommune ved Charlotte Jørgensen, der også fremskaffede kikkerten på molen, har været utrolig samarbejdsvillig omkring trykning og opsætning af de flotte plancher.

Samarbejdet blev yderligere forstærket af bl.a. fotograferne Jan Reichard og Jakob Eskjær samt af Lene Smith fra Ornitologisk Forening, der har stået for udvælgelsen af fuglearterne sommer og vinter i billederne samt koderne til databaserne i foreningen.

Oprindeligt skulle det have været tegninger af fuglene, men vi var heldige, at der var fotografer med et flot billedmateriale lige i nærheden.

Når man går sammen, sker der mange ting, slutter Lene Smith af, mens de mange fremmødte kiggede på de flotte fuglebilleder.

I sandhed et solbeskinnet arrangement i havnene, hvor fantasien, kreativiteten og løssluppenheden ingen grænser kendte.