Klik og se annoncen

Skælskør: Søndag den 26. maj kl. 15.00 er der forårskoncert i Skælskør Kirke.

De fire kor ved Skælskør og Eggeslevmagle kirker synger et spændende og varieret repertoire ved den traditionsrige forårskoncert, og også i år fremføres en lille musical af de allermindste sangere fra kirkernes spirekor, suppleret med juniorkorets sangere.

Det er Christina Frøjk Søvndals: Jonas, der opføres denne søndag eftermiddag - Jonas trodser Guds bud om at omvende folkene i Ninive til et bedre liv, og må gå så meget ondt igennem - han bliver bl.a. slugt af en hval - før det lykkes for ham. På scenen ses de voksne sangere fra Koret ved Noret, der - traditionen tro - spiller komedie til teksten, og Hanne Hjortsberg har igen i år designet kulisser og kostumer til skuespillerne. Sognepræst Tina Esholdt Olsson er fortælleren, der kæder sangene i musicalen sammen.

Koret ved Noret synger en blanding af klassiske satser og danske sange, og Skt. Nicolai Ungdomskor synger et udvalg af deres store repertoire. Endelig synger Koret ved Noret og Ungdomskoret Vivaldis lille stykke for kor og orkester: Beatus Vir. Stykket akkompagneres af Berit Juul Rasmussen på klaver, Finn Nyholm og Gitte Nyholm Klausen på fløjter, og organist Kirsten Nyholm dirigerer.

Spirekoret og Juniorkoret ledes af organist Gitte Nyholm Klausen, der denne eftermiddag således kan høres på fløjte og også træffes på dirigentpodiet.

Det er Spirekorets og Juniorkorets sidste optræden i denne sæson. De går nu på sommerferie, og mødes igen midt i august. Skt. Nicolai Ungdomskor kan stadig høres ved søndagens højmesser samt særlige musikgudstjenester i Skælskør kirke indtil Sankt Hans, og Koret ved Noret synger deres sidste musikgudstjeneste ved Sankt Hans gudstjenesten i Eggeslevmagle Kirke - så går også disse to kor på ferie indtil august.

Der er som altid fri entré ved koncerten.