Klik og se annoncen

Koncert: I år synger alle korene ved kirkerne forårskoncerten sammen i Skælskør Kirke.

Koret ved Noret synger tre klassiske satser: Antonio Vivaldi: Forår, John Rutter: For the Beauty of the Earth, og Lars -Erik Larsson: Förklädd gud i uddrag, og koret akkompagneres og dirigeres af organist Kirsten Nyholm, og på Förklädd gud høres også Gitte Nyholm Klausen på tværfløjte.

Skt. Nicolai Ungdomskor dirigeres ligeledes af Kirsten Nyholm, og til denne lejlighed har de unge mennesker fundet tre spændende satser, Modern Anthems af klassiske men nyere komponister.

Himlen er blå

Aftenen sluttes med at alle korene synger Ejvind Nielsen og Erik Bak Nielsen: Himlen er temmelig blå, som er en fortælling - en poesi og musik-fortælling over skabelsesmyterne.

Sognepræst Tina Esholdt Olsson læser teksterne, der sammenkæder musikken, og Juniorkoret ved Skt. Nicolai kirke danser og synger til nogle af satserne, medens to af sangerne, Hanne Hjortsberg og Irene Wallin fra Koret ved Noret har syet kostumer og rekvisitter til den spændende opførelse.

Alle tre kor medvirker , så der bliver stort udtryk og forskellighed igennem stykket. Gitte Nyholm Klausen, der har dirigeret Juniorkoret i foråret dirigerer stykket og Kirsten Nyholm akkompagnerer på klaveret.

Til slut skal nævnes, at Ejvind Nielsen, der har skrevet teksten, og som er tidligere sognepræst i det nordjyske kommer og ser koncerten, idet vi har været en del i kontakt med ham for at få gode ideer til opsætningen.

Der er som altid fri entré ved koncerten, der finder sted torsdag den 27. april klokken 19.