Klik og se annoncen

Skælskør: Både i Slagelse, Korsør og Skælskør arbejdes der på at give ældre gode oplevelser i det fri via en dejlig cykeltur i en el-drevet rickshaw med en cykelpilot, der styrer og træder i pedalerne. Projektet bærer titlen "Cykling uden alder".

I Slagelse suser projektet derudaf, og også i Korsør og Skælskør er man efterhånden godt med, men her er der i begge byer plads til endnu flere frivillige, der har lyst til at være cykelpiloter.

Skælskør råder pt. over fem frivillige cykelpiloter, senest ankomne er Gert Bundgaard Larsen. Derudover er to ansatte fra Skælskør Plejecenter, Gitte Hinrichsen og Anne Lawaetz, netop blevet uddannede som cykelpiloter.

Men der er brug for i hvert fald ti mere, så cykling uden alder for alvor kan rulle i Skælskør. Man skal blot være over 16 år og have lysten til det. Cyklen er som nævnt el-drevet, så man får lidt ekstra hjælp til at drive cyklen fremad.

Udover uddannelsen af nye cykelpiloter har man i Skælskør indført et nyt bookingsystem, som aktivitetsmedarbejder Conni Kristiansen er tovholder for. Bookingsystemet går to veje, så både piloter og ældre, der gerne vil ud at køre, kan melde sig ind og blive matchet til en tur.

Tilbudet om en tur i rickshaw gælder i første omgang byens ældre på Skælskør plejecenter samt beboere i de tilknyttede beskyttede boliger.

Cykling uden alder råder på kommuneplan over ca. 60 frivillige og ansatte cykelpiloter. Der er i dag ni rickshaws, hvoraf foreningen Cykling uden alder har fremtryllet penge til seks af dem fra fonde og puljer både internt i Slagelse Kommune og eksternt for en lille kvart million kroner.

Projektet har allerede spredt megen glæde blandt de ældre, der nyder at komme ud på en dejlig cykeltur i naturen eller rundt i bymiljøet.

Så hvis du er frisk på at være med til at sprede endnu mere glæde som cykelpilot, kan du henvende dig til idrætskonsulent Bente Würtz Nørgaard fra Slagelse Kommune og høre mere eller melde dig med det samme via hjemmesiden: www.cyklingudenalder.dk (uden bindestreg).