Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Festlig åbning: Velkommen til bestyrelsen for Magleby forsamlingshus, bestyrelsen for skoler og opholdssteder, tidligere og nuværende kollegaer, direktøren for LOS, Landsorganisationen for Sociale Tilbud, Michael Gaatang, samt mange elever og kollegaer.

Således indledte leder Ingolf Ingemann Damm åbningen af det nye opholdssted Søholt. Opholdsstedet Søholt startede i år 2000 i den gamle lærerbolig Søholt og en tilbygning kom til i 2002. Denne tilbygning brændte i 2017, og vi stod uden et anvendeligt opholdssted og en bygning vi ikke kunne bruge. Vi måtte genhuse de elever, der boede her. Skulle vi bygge selv eller få andre til det?

Selvbygget opholdssted

Vi, ledelsen og bestyrelsen, tog den svære beslutning at bygge mere end der var, og bygge selv med hjælp fra håndværkere udefra. Håndværksuddannede lærere og pædagoger herfra havde energien og modet samt evnen til at inddrage vores elever i byggeprojektet. Og vi udvidede den eksisterende bygning fra 150 til 350 kvm.

Vi har nu fået et opholdssted, som vi vil kunne drage stort udbytte af mange år fremover. Og fået involveret mange af vores elever i et projekt, der var virkeligt, og som gav dem et uvurderligt indblik i alle den virkelige verdens byggevirksomheds facetter.

Det er banebrydende og er en del af vores målsætning. At kunne opbygge en selvtillid og selvværd, der gør de unge robuste og stærke, når de skal udsluses herfra.

Nyansat afdelingsleder Mikkel Visby, der kommer fra fonden Ørnehøj i Vordingborg, udtrykte stor beundring for projektet, et hus bygget af os til os, og glædede sig over en rigtig god fremtid for opholdsstedet og Magleby Skolecenter.

Opholdsstedet

Det nye opholdssted Søholt har boplads til 9 elever, fælles opholdsstue og køkken samt badefaciliteter. Pris omkring de 4 mio. kr. Med ni unge er der også 9 voksne. På centeret har vi samarbejde med 20 kommuner, der har sendt i alt 80 elever til forskellige grene af Magleby Skolecenter.

Slagelse kommune er størst repræsenteret, men andre omliggende kommuner deltager også med elever fra 10 til 23 år.

Vi har omkring 100 ansatte på bosteder rundt omkring. Ved Slagelse, på Toften i Skælskør samt et autoværksted på Sorøvej, Søholt her i Magleby, i Rude og et opholdssted i en tidligere skole i Næstved.

En stor opgave, der kun lykkes, hvis ledelse overordnet og gode afdelingsledere spiller godt sammen. Og det gør vi heldigvis.

Vi har haft mange dejlige succeser gennem tiden, fortæller Ingolf Ingemann Damm, og det har krævet mod og energi fra både ledelse, bestyrelse, medarbejdere og elever.

Og det er det, vi i dag kan se et flot resultat af, slutter Ingolf Ingemann Damm samtalen af.