Klik og se annoncen

teater: Prøverne på "Baronessen fra Benzintanken" går derud af, og instruktør Karsten Jansfort har meget travlt med at få alle skuespillere til at yde deres bedste, så publikum kan få en god oplevelse."Jeg er indtil videre godt tilfreds," siger Karsten i en lille pause. "Det er altid spændende at starte på en ny forestilling, møde de forskellige aktører og se omgivelserne. Og jeg er meget begejstret for de smukke rammer på Borreby Teater. Jeg ved godt at sidste gang Baronessen blev spillet, var det en udendørs forestilling, med de muligheder en sådan giver. At vi denne gang spiller indendørs giver til gengæld andre muligheder, som vi vil udnytte fuldt ud. Baronessen fra Benzintanken er et herligt lystspil med gode sange, komponeret af Morten Wedendahl, som er med til flere af prøverne."Karsten Jansfort har ikke tidligere arbejdet med Trine Jepsen, som spiller enkebaronesse von Rosensteen. Men Trine kender til gengæld Borreby Teater ganske godt, dels fra sin rolle som Maria i The Sound of Music, dels fra sin optræden ved julekoncerten."Det er jo næsten som at komme hjem," siger Trine. "Jeg er så glad for at være tilbage, og glæder mig til Baronessen fra Benzintanken, som jeg sætter stor pris på. Jeg har spillet rollen som enkebaronessen, da Holstebro Teater opsatte forestillingen, efter Borreby havde spillet den. Nu bliver det spændende at være med i Borreby Teaters nye opsætning."

Rollen som Den Grå Dame, slotsspøgelset, er gået til Anne-Sophie Jansfort, som i øvrigt har spillet sammen med Trine Jepsen i Cats i Herning.Anne-Sophie er kun 22 år, men er faktisk ganske garvet inden for scenekunsten. Hun har gået på Stk. Annæ Gymnasium og selvfølgelig sunget i pigekoret der. Hun spiller klaver, og hun har danset siden hun var ganske lille. Anne-Sophie har medvirket i flere musicals, både Matador, West Side Story og Chess, og som nævnt spillede hun sammen med Trine Jepsen i Cats i 2012."Det var ret krævende," fortæller Anne-Sophie. "Jeg skulle både steppe og danse, og var faktisk på scenen en stor del af tiden, og samtidig havde jeg mit arbejde som vikar i en klasse for børn med Aspergers-syndrom. Jeg bor på Frederiksberg, så der var også en del pendling."

At Anne-Sophie skal instrueres af sin far betyder ikke noget. "Nej, i sådan en situation indgår vi bare i en fuldstændig almindelig arbejdsrelation," siger begge samstemmende.De har tidligere arbejdet sammen, bl.a. var Anne-Sophie koreograf på Odense Vinterrevy, hvor Karsten Jansfort både var instruktør og på scenen. Anne-Sophie Jansfort har stiftet sin egen teatertrup sammen med 5 andre piger. Truppen kalder sig "Probioterne", hvilket betyder en slags bakterie, som ikke kan fjernes. De skal på turne i 2015 med et splinternyt stykke fra USA, en moderne satire, som Anne-Sophie er i gang med at oversætte.Hun søger optagelse på en teaterskole, men uanset om det sker, er Anne-Sophie ikke i tvivl om at hun vil scenen. "Jeg er opvokset i teatermiljøet, og kender også ulemperne. Men jeg brænder for teaterverdenen. Jeg har hidtil mest beskæftiget mig med musicals, men vil gerne spille skuespil ? jeg vil fortælle historier. På et tidspunkt kunne jeg også tænke mig at prøve kræfter med revyen," slutter Anne-Sophie.