Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Salonen 4K: Mia Hoffmann sprudler! At gode ideer, løse tanker, kreative løsninger og troen på fælleskabet falder hende både nemt og er prioriteret højt, står hurtigt klart, da undertegnede sidder klar med en friskbrygget øko café latte i gårdhaven sammen med kvinden bag Salonen 4xK i Algade.

De fire k'er står for henholdsvis kunst, kjoler, kaffe og kiksekage og opsummerer meget godt, hvad Salonen 4xK er for en størrelse - men i grunden skulle ord som musik, litteratur, kreativitet, rummelighed og fælleskab flettes ind - for Salonen 4xK er i ordets egentlige betydning i den grad et sted 'hvor man tager imod og mødes'

Fællesskaber giver energi

'Jeg elsker fælleskaber, mennesker er interessante, og jeg udvikler mig mere, når jeg er sammen med andre, end når jeg er alene', siger Mia Hoffmann.

Når hun ikke er involveret i Salonen, som hun tog initiativ til for godt et år siden, har hun travlt med sit firma MiaMedMere, hvor hun syr og retter tøj til - noget hun som beklædningsdesigner/skrædder har mere styr på end de fleste. Men det med at mødes med mennesker i et uformelt miljø, hvor fælleskabet løfter den enkelte til nye højder pressede sig mere og mere på, og med inspiration fra et lignende sted, Fields Designstore, i København, hvor flere individuelle designere er gået sammen om et kombineret værksted, butik og udstillingssted.

Tanken bag Salonen, der reelt er en forening med sin egen bestyrelsen, er, at medlemmer og borgere skal gøre stedet til deres eget ved at byde ind med egne idéer til arrangementer, engagement og frivillighed. Mia Hoffmann er også meget opmærksom på at byde op til samarbejde med andre erhvervsdrivende i byen. Maden til fællesspisning er lige nu et samarbejde med Cafe Backstage, og når de ikke kan, har Kok 25 leveret. Ligesom Øko kaffen leveres af vore lokale mikro risteri Kaffelund.

Og selv om at der i følge Mia Hoffmann er plads til mange flere medlemmer og brugere af det kulturelle væksthus, så er der allerede gang i en hel del ting.

Alt er muligt

Blandt andet byder hver måned på to fællesspisninger - med og uden kød - henholdsvis den anden torsdag i måneden og den sidste torsdag i måneden. LP-aftener er også kommet i kalenderen - aftener hvor temaet kan variere - men hvor alle er velkomne med egen/egne LP'er under armen. Salonen lægger ligeledes hver måned væg til månedens kunstner, der både kan være professionel eller autodidakt så længe viljen er der til at sprede budskabet om stedet og opfordre til at kigge ind i Salonen, hvor der lige nu er fast åbent hver torsdag, fredag og lørdag.

I øjeblikket er det Suse Hartung, som med sine kreative kombinationer af bykort og smukt tegnede dyr, der er månedens kunstner.

Aftener med brætspil og kreative sysler byder Salonen også på, og uanset arrangement understreger Mia Hoffmann, at alle er velkomne - alene eller i selskab med andre.

Flyske Filosofisk Fredage er et af de tilbagevendende indslag, hvor emnet, der debatteres, varierer fra gang til gang, og i det hele taget lægger Salonen 4xK gerne lokaler til sjove, anderledes, litterære, kunstneriske og/eller nytænkende arrangementer, så længe den bærende tanke er fællesskab og socialt samvær, hvor det er lysten til at involvere sig og være med, der står højst. Det er endda også muligt at leje Salonen til et møde i din forening eller en fødselsdag i privat regi.

Penge må der til

Indtil videre overlever Salonen af blandt andet udlejning af glas til div. events og arrangementer, salg af kaffe og kiksekage og lignende småindtægter samt ikke mindst fondsmidler og medlemskaber. Der ligger i følge Mia Hoffmann ingen kommercielle interesser bag Salonen, men selvfølgelig er der udgifter som bl.a. husleje, der skal betales, og derfor skal der nødvendigvis hentes penge hjem på den konto.

En af mulighederne for at støtte op om det kulturelle væksthus er ved at blive enten støttemedlem eller som bruger. Som støttemedlem modtager man for eksempel nyhedsbreve og har adgang til det fælles værksted, hvorimod man som bruger får 'eget/egen' værksted og butik med i købet.

'Jeg har jo hele tiden håbet, at der vil komme en masse engagerede og kreative mennesker, der kan se idéen med stedet og som vil bakke op og gøre stedet til et fantastisk mødested i byen', siger Mia Hoffmann, der gerne modtager mails på adressen salonen4xk@gmail.com, hvis man har gode ideer til arrangementer, vil være medlem eller måske noget helt tredje. Blandt andet flere frivillige til at drive stedet står højt på Mia Hoffmanns ønskeliste.

Cocktail til kvindelige drengerøve

I forbindelse med den kommende Drengerøvsaften i byen, bliver Salonen kvindernes fristed med lækre cocktails og tapas på menuen.

Salonen følger og deltager så vidt det er muligt med i byens aktiviter. Hvis du ønsker at følge med i Salonens tiltag, så kan du finde Salonen 4xk på Facebook hvor de forskellige begivenheder og events bliver slået op. Eller du kan gå ind forbi og få en eventkalender med hjem.

'Det giver så meget mere energi at gøre ting sammen - fremfor at sidde alene hjemme', lyder det opfodrende fra Mia Hoffmann, og at dømme ud fra hendes eget energiniveau, må der være noget om snakken!