Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Meny: I slutningen af maj 2015 var glæden ellers stor, da butikchef i Meny, Brian Davidsen (tidligere souschef i Meny Næstved), tog imod de første kunder på Konge-Åsen. Lidt mere end to år er gået siden da, og nu er det svært at finde glæden frem.

For kort tid siden blev det nemlig besluttet fra oven, at Meny ikke længere skal fortsætte i Skælskør. Rent praktisk er det ejerne af det karakteristiske trekants-hus på Konge-Åsen, KFI, der har opsagt lejemålet med Meny, og derfor har der ikke været så meget at gøre andet end at begynde at tænke i afvikling fremfor udvikling.

LÆS OGSÅ: Cityevening blev flot sensommeraften i Korsør midtby

Loyale kunder

'Vi har haft nogle rigtig gode år i Skælskør, og vi har leveret bedre end budgettet. Kunderne har været loyale, og flere har givet udtryk for, at de kommer til at savne enten deres bland-selv fredagsslik, det gode kød fra slagteren, de mange glutenfrie varer og de mange andre specialvarer, som vi har specialiseret os i', fortæller Brian Davidsen, der som det næstbedste nu kun kan henvise til Meny på Østergade i Næstved, som kan det samme og mere til.

Faktisk vil Meny fortsætte annonceringen i nærværende avis - for at gøre opmærksom på, at Meny stadig er en værdig og relevant indkøbsmulighed - men nu i Næstved.

Et lyn fra en klar himmel

'Vi havde slet ikke regnet med det her, og jeg har været meget ked af det - både på mine medarbejderes og egne vegne', fortæller Brian Davidsen, der har regnet på, hvorvidt han selv kunne overtage bygningerne for at imødegå den kommende lukning.

Et scenarie der desværre ikke lod sig gøre økonomisk, hvorfor Brian Davidsen inden længe rykker tilbage til sit tidligere job som souschef i Meny Næstved. Enkelte medarbejdere rykker med ham, og heldigvis har mange af de øvrige fastansatte allerede fundet ny ansættelse andre steder.

'Alle medarbejdere har gjort det fabelagtigt godt og virkelig gjort deres bedste for at få denne her butik til at lykkes', fortæller Brian Davidsen, der derfor gerne har kvitteret med gode anbefalinger.

Den 22. er det slut

Sidste åbningsdag er sat til fredag den 22. september, hvor der vil være åbent fra klokken 8-18. Brian Davidsen opfordrer til at holde godt øje med de mange gode tilbud, der vil blive annonceret i nærværende avis op til lukningen.

Allerede nu er der dog svundet noget ind i varesortimentet i butikken, men som altid tøver Brian Davidsen ikke med at opfordre kunderne til at sige, hvad de mangler, da han gerne skaffer det, hvis muligt. Men når alt kommer til alt, så ved Brian Davidsen også godt, at lukningen af Meny er en konsekvens af et misforhold mellem antallet af dagligvarerbutikker og indbyggere i Skælskør.

'Det er dér problemet er', fortæller han, selvom Meny på grund af det store sortiment af specialvarer også har tiltrukket udenbys kunder.

Pakkeudlevering Cirkel K

Sammen med lukningen af Meny forsvinder også muligheden for at sende breve, hente pakker og købe rejsekort. Hvad angår funktionen som posthus, så er det uigenkaldeligt, pakker derimod kan i fremtiden hentes hos Cirkel K på Næstvedvej, og hvad angår rejsekortet, så bliver det fremover Bog & Idé i Algade, der varertager dette.

Selve bygningerne på Konge-Åsen kommer ifølge Brian Davidsen i første omgang til at stå tomme hen, men forhåbentlig dukker noget op.

Og selvom Brian Davidsen snart må sige farvel til Skælskør, så tøver han ikke med at bede kunderne ringe til ham på telefon 26 27 84 55, hvis han kan være behjælpelig med noget i Næstved.