Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

KORSØR: Forventningens glæde, blev endnu engang indfriet, under overværelsen af Musical Foreningen 'Storebælts' musical 'Play that Funky Musical'. Denne er foreningens anden forestilling efter opstarten sidste år med 'Vi maler byen rød'.

Flot set up

Hvor dejligt det er at komme, og spændt træde ind i teatersalen, og opdage, at der er tænkt på os, som publikum. Der er etableret et skrånende gulv, så alle vil få den bedste udsigt til scenen, og lyset, er klart mere professionelt end sidste år.

Orkesteret er behændigt sat lidt ud i siden, og der er glasskærm omkring trommerne. Der har været tænkt på det hele, og knap er musikken begyndt, førend det opleves, at der har været prøve på prøve, for lyden er perfekt afpasset, så vi som publikum får den bedste oplevelse. Dette resulterede også straks i en taktfast klappen, inden introen endnu var færdigt.

Dygtige professionelle amatører

Sprogets forståelse og misforståelser, skæres klart ud af Latka (Mike Dieu), som med en tydelig forundring ikke forstår 'slangords' omskrivninger for daglige ting. Dejligt fremstillet med den lille rejseparlør han medbringer på sin tur til sit USA-ophold, og karikerende os som de mange turister verden over.

Ole (Steffen Jensen) lykkedes i en af sine roller i stykket at fremstille den klart fummelfingrede mand, der er styret at to hoveder og derved kommer ud i svære situationer med kvinder.

Der var gnækken blandt det kvindelige publikum, og mange mandliges rygge afslørede at sådanne situationer var kendte. I rollen som gangsteren Francis lykkedes det at tegne et klart, præcist og et muntert spillet portræt, af en grum mandschauvinistisk gangster.

Philip (Oskar Wentzer) knyttede problematikkerne sammen i et humoristisk og socialt samvær, og vi skulle alle være glade. Timingen i Michael Jackson nummeret, sad lige i skabet, med hovedet bøjet, og hatten sad i den nøjagtige vinkel, og ikke at forglemme hånden med den hvide handske.

Simon Jensens figur som Alex, var formidabelt spillet, og med stort mod. Lige til stregen, og med en klar tilstedeværelse af humor. Det lykkedes Alex til fulde at få sin figur ud over scenen, og blev belønnet med klapsalver fra hele salen.

En gennemført stilren måde at beskrive og fremføre en så svær rolle.

Cecillie Bonne er lykkedes med at få koreografien og sammenhænge ind i forestillingen. Specielt samtidigheden i de 4 danseres numre har krævet mange timers øvning. Samtidighed, rytme og det at få dansen ud over scenen og indgå i forestillingen, har krævet stor disciplin. Men selv med akkuratessen i udførelsen kommer de fire danseres indre glæde med ud over scenekanten.

Fornem indsats

Flere kan nævnes, men nu her kun hvorledes det med tydelighed var et hold, et team, der var på scenen. Stilen var blevet pudset af fra de første prøver til denne sidste forestilling, og holdets glæde og engagement kom tydeligt frem.

Avisens udsendte siger tak for en stor og fornem indsats og forestilling. Og stor ros til Phil Lam, der som frontfigur har taget handsken op for Musical Foreningen Storebælt og bygget videre på mange års erfaring.

Interessen er til stede i Korsør, og der er dygtige unge og lidt ældre mennesker, der er med til at bakke op om meningsfuld aktivitet og kultur i vore lokale samfund.

Og Korsør Kulturhus kan ikke være en bedre ramme.