Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

KonkurrencE: Hvad ville du bruge 15.000 skattefrie kroner på, hvis de pludselig blev dine på lørdag? Den tanke kan blive til virkelighed for en heldig vinder, når Lions Skælskør kl. 13.00 er klar med det traditionsrige Harboe Ræs.

I anledning af klubbens 40 års jubilæum i år er præmierne nemlig forøget. Udover en førstepræmie på 15.000 kr., kan yderligere to heldige vindere gå hjem med 10.000 kr., en med 5.000 kr. og en enkelt med Harboevarer til en værdi af 2.500 kr.

Dertil kommer som sædvanlig en række sidegevinster, der udtrækkes blandt de fremmødte på havnen.

Som følge af de ekstra store præmier, er der i år sat 1.000 ekstra lodder til salg, således at der skal sælges 4.000 i alt. De fleste er røget hen over sommeren, men der er stadig lodder at købe for de hurtige. Lions frivillige vil sælge dem i området omkring havnen på lørdag, og mon ikke der også i år ender med at være udsolgt før dåserne kastes i vandet.

Overskud går til julepakker

Selve konkurrencen forløber således, at kl. 13.00 hældes 4.000 tomme Harboe dåser i havnebassinet. Hver dåse har påtrykt et nummer, der svarer til et af de trykte lodder. Dåserne suser med strømmen - nogle år går det langsomt, andre ganske hurtigt. I en gummibåd sidder præsident for Lions Skælskør 2017/18 Ole Drost med et fiskenet. Han fisker den først ankomne dåse op og vindernummeret råbes op. Og således fiskes der fem vindernumre i alt, før oprydningsarbejdet går i gang.

Overskuddet fra Harboe Ræset går til uddeling af julepakker til værdigt trængende i Skælskør og nærmeste omegn. Sidste år kom det 32 familier til gode.

Jubilæumsreception til oktober

Lions Skælskør har en række øvrige aktiviteter her i forbindelse med jubilæumsåret. Den 14. oktober holdes der en støttekoncert til fordel for Julemærkehjemmet. Her optræder bandet Firehalve i Det Røde Pakhus. Sidste år indbragte støttekoncerten mere end 40.000 kr., der kommer børnene til gode.

Den mere officielle fejring af jubilæet finder sted lørdag den 21. oktober, hvor der er jubilæumsreception på Det gamle Rådhus. Og selv om det er Lions Skælskør, der fejrer en mærkedag, så er det faktisk foreningen, der helt i sin ånd, uddeler gaver i form af donationer til lokale formål.