Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Skib: Den har været på bedding længe. Legeflåden. Forhistorien er den, at der virkelig var brug for legefaciliteter i vestbyen, specielt omkring Skælskør Lystbådehavn, hvor mange børnefamilier landede med deres både sejlersæsonen igennem.

Der blev udarbejdet et forslag fra aktivitetsudvalget i sejlklubben om en Legeflåde i samarbejde med Skælskør Lokalråd. En arkitekt i klubben tegnede sammen med idé magerne et fint udkast, og en arbejdsgruppe blev aktiveret med Lars Ellegaard fra klubben og lokalråde og Anne Rygård fra lokalrådet i spidsen. Gerlev Legepark blev inddraget som konsulent og har bidraget med gode pædagogiske indretningsforslag.

Der skulle samles mange penge sammen, mange kompetente lokale søulke og konstruktører blev indblandet, og det trak ud.

Men nu er flåden bygget færdig, og den skal i fremtiden placeres ved bro 3 i lystbådehavnen, hvor de unge søstjerner udfolder sig.

Lang byggeproces

Båden er bygget i en lade i Eggeslevmagle siden juni 2015 af tømrer Niels Hahn Andersen og Lars Ellegaard. Vi er frivillige i sejlklubben, der gerne vil støtte sejklubben og turismen i Skælskør.

Ole Moritsen har tegnet Legeflåden efter forslag fra formandens kone Sussi Petersen, og mange frivillige har været inde over med deres arbejdskraft, fortæller Lars Ellegaard. Og vi ville gerne lave en lille turistattraktion i Skælskør.

Der er udfærdiget et reglement for brug af Legeflåden. Bevægeregler og obligatorisk brug af redningsvest ved ombordstigningen. Bænken på land er til tilsynsførende forældre.

Nils Hahn Andersen har brugt primært lærketræ til adapteringen, mens det er terrassebrædder på dæk og marinetømmer på siderne. Der er et lille bassin til krabber midt på dækket, bænke og styrehus med tagterrasse. Der er vandpumpe, rebstiger, styrebro, vandkanon, hejsekran med krabbering og bovspryd med dejligt net fra Bornholm udspændt til at ligge i.

Fra båden bliver der landgangsbro til bro 3 i lystbådehavnen og masten er flytbar og fældet i en lille skov i Frankerup.

Legeflåden vil komme til at ligge på omkring 50 cm vand, og den er bygget med stor sikkerhed for øje og efter god sund fornuft, fortæller Lars Ellegaard.

Program og navngivning

De små søstjerner og ungdomsafdelingen har øvet sig i at brænde bogstaver i træ. De skal lave navneskiltet til flåden og dekorere ryglænet på forældrebænken, der skal stå ved flåden. Navnekonkurrencen har kørt i februar og marts måned. Navnet afsløres først ved indvielsen den 22. april med vandballoner fra alle tilstedeværende børn.

Og det bliver en festdag St. Bededag den 22. april fra klokken 11, lover Lars Ellegaard. Marinegarden marcherer herned og blæser til samling, standeren i Lystbådehavnen hejses og der holdes tale ved formanden for SAS. Omkring kl. 11.15 spilles et stykke musik, Lars Ellegaard holder en lille tale og afsløringen foregår under vandballonkastning af børnene.

Efter dette er der indvielse af en ny gummibåd ved Claus Møller Christensen og herefter går alle over til indvielse af det nye Multirum.

I dette rum og i Sejlklubbens café vil der herefter være en let servering for alle gæster som et afsluttende punktum for den store festdag i den aktive lystbådehavn.

Alle er inviteret til festlighederne, og klubben forventer mange gæster i alle aldre til det flotte og spændende arrangement.