Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Pris: Er det for tidligt at tænke på jul? Ikke hvis man er del af Juleaftensgruppen - en sammenslutning af ihærdige ildsjæle, der står bag det flotte juleaften-arrangement i Det Røde Pakhus i Skælskør.

For nylig blev de glædet med en Kulturpris på 5.000 kr., overrakt af Frimurerne i Skælskør. Prisen gives hvert tredje år, og der var ingen tvivl om, at det denne gang var dette omfavnende initiativ, der skulle hyldes.

'Fordi de gør et fantastisk stykke arbejde,' lød det fra Flemming Evers, der hermed udførte sin sidste gerning som nu tidligere formand. Formandskasketten er nu givet videre til Karl-Erik Leander Larsen.

'Det er bare så lækkert,' lød det fra de to navnesøstre, Annette Hansen og Annette Hansen fra Juleaftensgruppen. 'Det er en stor tilfredsstillelse at der kommer så mange til arrangementet, og at blive anerkendt på denne måde.'

Op mod 30 frivillige hjælpere

Der er blevet holdt juleaften i Det Røde Pakhus i fire år. Sidst var godt 160 mennesker samlet til en hyggelig aften. 'Det er en god aften at være frivillig,' siger Annette Hansen, der nyder at kunne være med til at gøre en forskel for andre og samtidig selv få en rar oplevelse ud af det. Op mod 30 frivillige hjælper til med forberedelserne til og afviklingen af juleaften i pakhuset. Planlægningen af arrangementet starter i august. Selv om Slagelse Kommune yder støtte og der er beskeden brugerbetaling, skal der alligevel en del penge og donationer til at få aftenen til at lykkes. Derfor er de 5.000 kr. fra Frimurerne en stor og vigtig hjælp. Og Juleaftensgruppen har fået mod på mere. Derfor inviterer de i år til en sommerfest i Det Røde Pakhus søndag den 24. juni. Her bliver der serveret frokost, kaffe og kage, mens der underholdes med bankospil og musik.

Frimurerne glæder sig over at kunne give en håndsrækning. Kulturprisen er øremærket til juleaftenarrangementet, der i år finder sted for femte gang. Frimurene i Skælskør består af en broderkreds på godt 20 medlemmer. De hører under Frimurerne i Slagelse, hvor de holder deres møder.