Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

SKælskør: Efter 10 års sygdom var det nu tredje gang, at Lions Skælskør betænkte mig og mine tre børn, en pige på 15 år, og to drenge på henholdsvis 13 og 11 år, fortæller en glad mor Karin fra Gerdrupvej ved Skælskør.

Ikke alene var der alt, hvad der skulle være til en festlig juleaften, men også sager til en gedigen julefrokost dagen derpå. Det er skønt for en enlig mor på dagpenge at kunne festligholde højtiden som alle andre familier.

Karin blev i 2010 fejldiagnosticeret efter en livmoderhalskræftprøvetagning og gik med sygdommen i tre år inden man opdagede fejlen. Herefter måtte hun gennem både operation og kemo. Kemoen resulterede i, at hun i dag har konstant væske i benene og en ny blære lavet af et stykke tarm. Ved denne operation beskadiges urinvejen fra den ene nyre, som i dag aflades af en pose i ryggen.

Og hendes ansøgninger om erstatning og invalidepension overses nu på 8.-10. år af myndighederne.

Hårde odds for en enlig mor med tre børn.

Glade modtagere

Med midler vi samler sammen i Harboeræs, julekoncerter og indsamlinger er vi i stand til at hjælpe i vores lokalsamfund, fortæller Troels Jensen fra Lions Skælskør. Vi får doneret drikkevarer fra Harboes Bryggeri A/S og Geia Food donerer rødvinen. Super-Brugsen pakker kasserne med de bestillinger, vi indgiver, og det er jo dejligt.

Vi kan se i år, at der som sædvanligt er gengangere. Så er der nogle familier, hvor børnene er blevet for gamle i forhold til vores koncept og krav for modtagelse. Men så kommer der nye til. Mængden af værdigt trængende er let stigende.

Og jeg må sige, at vi bliver modtaget med åbne arme. Vi bliver hilst velkommen af børn i deres bedste tøj, får børnetegninger og glade smil fra de voksne. Så jeg kan kun sige, at det er os en glæde at tage ud her den 22. december og sprede juleglæde.

Vi skal i dag ud med 28 julepakker, men vi fik 40 ansøgninger, hvoraf de 10 kom udenbys fra. Lidt flere end det plejer at være, men der er jo også andre på egnen, der deler julepakker ud, slutter Troels Jensen af, inde den tungt læssede personvogn drøner ud fra Super-Brugsens parkeringsplads.