Klik og se annoncen

Tekst: Lene H. AugustsenFoto: Privat

Jubilæum: I år er det ikke mindre end 50 år siden, Skælskør fik sin egen bygarde, og det fejres resten af året med masser af musik og fællesskab. Forberedelserne er gået i gang, og den første fejring af jubilæumsåret sker den 16.maj ved en stor koncert i Det Røde Pakhus. Derfor vendte cirka 20 tidligere gardere forleden 'hjem' til en fælles øveaften med de nuværende medlemmer for at få en række fællesnumre på plads til koncerten.

Det blev til en aften med masser af musik og ikke mindst stor gensynsglæde blandt de 'gamle gardere', der på marinegardsk kaldes 'Unoderne'.

- Det er fantastisk at være sammen igen, og det er skønt at få lov til at være med i garden igen. Skælskør Marinegarde er baseret på det her unikke fællesskab, og det varer altså hele livet. Så da vi sendte en forespørgsel rundt til tidligere gardere, for at høre om de ville være med til at fejringen af jubilæet, kom der med det samme rigtig mange positive tilkendegivelser, siger medlem af bestyrelsen, Amalie Boesgaard Kristensen, der også selv er med til koncerten sammen med de øvrige 'Unoder'.

Masser at fejre

Den 3. september er det præcis 50 år siden, at Skælskør Marinegarde blev stiftet. Det var komiteen for Børnefugleskydningen i Skælskør, der havde taget initiativet til at oprette en bygarde, og det viste sig at være et rigtigt godt initiativ. Gennem de fem årtier som Skælskør Marinegarde har eksisteret, har utallige børn og unge knyttet helt særlige venskaber, lært at elske musikken og ikke mindst fået fantastiske oplevelser sammen med andre garder.

Alligevel var det for få år siden ikke en selvfølge, at Skælskør Marinegarde kunne fejre jubilæum i år. Medlemstallet var stærkt dalende og de frivillige kræfter var ved at være brugt op. Heldigvis var der en gruppe af tidligere gardere, der kæmpede for at vende den negative udvikling, og det lykkedes dem via en række nye tiltag at genskabe en forening i vækst. Og derfor er Skælskør Marinegarde igen byens stolthed.

- Der er masser at fejre. Vi er så glade for den udvikling, vi er inde i og for den opbakning, vi oplever fra hele byen. Derfor glæder vi os også til at fejre de 50 år med alle, der har lyst. Både ved koncerten den 16. maj, og igen til september, hvor vi får besøg af en masse andre bygarder, der vil spille sammen med os i byen og efterfølgende ved en musikfestival på Borreby Teater. For os er det fællesskabet, der er vigtigst, derfor fejrer vi det også sammen med alle dem, der vil være med, siger Amalie Boesgaard Kristensen.