Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Skills: Hun er 21 år. Bor i Rude, og hendes far er landmand og hendes mor er graver.

- Så jeg er vokset op på landet med en stor have og masser af blomster, fortæller Mia Neergaard Andreasen, der til daglig arbejder på Blomsteriet i Fuglebjerg hos Kirsten og Kurt Davidsen. Blomsteriet i Fuglebjerg blev etableret for 14 år siden.

Egentlig ville jeg have været gartner, men så fandt jeg ud af, at det var selve blomsterne, der fascinerede mig, fortæller Mia. Indehaver Kirsten Davidsen synes, at Mia har været en dygtig elev hvor alting er faldet nemt for hende. Hun har sans for farver og former og er meget omhyggelig med sit arbejde. Vi er meget glade for hende.

Vi er som elever her i Blomsteriet meget privilegerede, fortæller Mia. Får vi en idé eller lyst til at eksperimentere, er det frit for os at gøre det.

Handels- og Blomsterskole

Mia Neergaard Andreasen har gået på Blomsterskole i Roskilde sammen med den anden elev Diana Keller. Mia er færdiguddannet Blomsterdekoratør, men skulle først lige læse op på handelsskolen og blev færdiguddannet som butiksassistent med blomster som speciale.

På Blomsterskolen dimitterede hun med karakteren 12.

Diana, der har 1½ år tilbage af uddannelsen, og Mia var netop hjemkommet fra et studieophold i Holland, som Blomsterskolen i Roskilde arrangerede, da avisens udsendte mødte op i Blomsteriet. Det var spændende at se, hvor blomsterne kom fra, hvor længe en orkidé faktisk er om at nå den størrelse, vi ser her i forretningen, og hvad de forskellige planter, vi selv har her, kræver, fortæller Mia.

Skills i Næstved

Det var utroligt dejligt at blive udtaget til at deltage i Skills i Næstved i år, fortsætter Mia Neergaard Andreasen. Vi fik seks lukkede opgaver omkring blomsterbinding og dekoration. Samme materialer allesammen. Så gælder det om at være omhyggelig og opfindsom.

Blomsterbuketter i dag er meget forskellige. Mest populære er buketter med en masse forskellige blomster i. Gerne markbuketter med blomster fra grøftekanter. Jeg vandt i øvrigt de tre lukkede opgaver af de seks blandt alle deltagere.

En af opgaverne var 'Bordpynt til Pippi Langstrømpe'. Vi havde fået udleveret små vaser af forskellig størrelse og skulle sætte dem sammen med blomster af forskellig art. Opgaven skulle laves på stedet og måtte ikke flyttes.

Der var også en opgave med at lave en blomsterhat. Der skulle kunne bæres på hovedet. Den fik jeg med hjem i forretningen her. En anden opgave var 'En krans til en falden soldat'. Alle superspændende opgaver.

Det vigtige for mig i mit fag er, at man aldrig skal stoppe med at lære noget. Det udvikler, og det er inspirerende i arbejdet. Som udlært kigger jeg mig i øjeblikket om efter noget andet. Foreløbig må jeg gerne være her julen over, da vi har en medarbejder på barsel, og det er jeg superglad for.

Hvad fremtiden bringer er jeg spændt på, men det skræmmer mig lidt at blive selvstændig med al det regnskab, der skal laves. Det er ikke lige mig, slutter en smilende Mia samtalen af.