Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Boeslunde: Det kan godt være at Boeslunde bare er en mindre landsby, men det er en aktiv en af slagsen.

Der er næsten altid gang nye projekter, og både foreningsliv, lokalrådet og lokale virksomheder er med til at sikre, at der sker noget på landet.

Den 4. maj er de mange lokale kræfter så gået sammen for at fejre, at der er kommet både skaterbane, bålhytte, shelter og udefittness i byen. Det sker med arrangementet 'Forårskuller i Boeslunde', der byder på alt det bedste fra lokalområdet.

Bag arrangementet står Boeslunde Lokalråd, Boeslunde Gymnastikforening, Boeslunde Boldklub, Boeslunde Dagli'Brugs, Boeslunde erhvervsnetværk samt Mænds Mødested.

Det hele starter klokken 9.00, hvor Tom's Bageri og Boeslunde Dagli'Brugs inviterer til kaffe og kage samt musik med 'Noller - Den syngende Slagter'. Indtil klokken 12.00 er der blomstermarked samt en mini-erhvervsmesse, hvor virksomhederne fra Boeslunde og omegn viser, hvem de er, og hvad de laver. Aktivitetshuset 'Mødestedet' holder åbent hus, giver en kop kaffe og fortæller om de mange planer, de har for sommerens aktiviteter.

Klokken 11.00 begynder indvielsen af Boeslundes nye faciliteter med en opvisning på skaterbanen. Her vil Danmarksmester, Jacob Juul, vise hvad sådan en bane kan bruges til, hvorefter han tilbyder undervisning til dem, der har lyst til selv at prøve. Klokken 11.20 holder borgmester John Dyrby Paulsen en åbningstale og derefter er der gratis pølser ved den nye bålhytte.

Et stort projekt båret af frivillige

Etableringen af skaterbanen, bålhytten, shelter og udefittness er et større projekt, der har forløbet over de sidste to år. Et projekt der er realiseret med finansiering fra Slagelse Kommune via projektet 'Borgerne Bestemmer', Landdistrikspuljen, Landudvikling Slagelses KVIK-pulje, Gadeidrætspuljen samt midler fra de lokale foreninger. Derudover er der hentet støtte fra Friluftsrådet, Sparekassen Sjælland Fonden og Nordea Fonden.

En stor del af det praktiske arbejde er udført af en masse af foreningernes frivillige hænder, med hjælp fra Johns Haveservice, Boeslunde Vognmandsforretning og Espe Gods' maskiner.

Alle de involverede parter glæder sig til indvielsen og mest af alt til at det hele bliver brugt af byens borgere.

'Forårskuller i Boeslunde' er for alle der har lyst til en hyggelig formiddag med aktiviteter og inspiration.

Lørdag den 4.maj kl. 9- ca. 13.00.