Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Erindringsdans: 'Lille sommerfugl', 'skuld gammel venskab rent forgå' og meget mere i samme dur var på musikprogrammet, da der kort før påske blev holdt afdansningsbal på Plejecenter Møllebakken i Boeslunde.

Livsglade numre og ikke mindst muisk fra dengang, da bebeoerne selvsamme sted var unge. Og som det så rigtigt hedder i et ordsprog: 'Hvad man i ungdommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer'.

I løbet af de sidste par måneder har beboerne, der alle er demente, øvet sig onsdag på onsdag i erindringsdans, og som på en enhver danseskole - ingen afslutning uden et afdansningsbal.

Pludselig husker de

'Pludselig husker de, da de selv gik på danseskole, som den generation jo gjorde, og de husker den pli og disciplin, der fulgte med', fortæller Bente Nielsen. Hun er social- og sundhedsassistent på plejecentret og har for nylig været på kursus hos Alzheimerforeningen i netop erindringsdans for ældre.

'Vi blev tilbudt at være med, og det har været en stor succes. Vi kan se, at det får de ældre til at smile og blive i godt humør, og samtidig styrker dansen deres lårmuskler', siger Bente Nielsen, der har været danse-instruktør hele vejen igennem, og som fortsætter som sådan, når det igen bliver efterår.

Cancan-piger gav glæde

For at gøre afdansningsballet ekstra festligt var der levende musik ved Gunnar Petersen, og glade og dygtige dansere fra Dansehuset i Slagelse var mødt op for at give opvisning i både standard, latin og hip hop. Sågar cancan-piger optrådte til stor forure og glæde.

'Især cancan-pigerne var vores beboere helt vilde med', fortæller Bente Nielsen. Flere pårørende deltog også i afdansningsballet, der sluttede med en velfortjent og lækker påskefrokost til alle.