Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Lotteri: Hvad ville du bruge 10.000 skattefrie kroner på, hvis de pludselig blev dine på lørdag?

Den tanke kan blive til virkelighed for en heldig vinder, når Lions Skælskør kl. 13.00 er klar med det traditionsrige Harboe Ræs.

Efter sidste års store jubilæumsudgave, er alt tilbage til det normale i år. Der er udbudt 3.500 lodder i salg og udover førstepræmien, kan heldige vindere stikke af med henholdsvis 7.500 kr. i 2. præmie, 5.000 kr. i 3. præmie eller en palle Harboevarer til en værdi af 2.500 kr. i 4. præmie. Dertil kommer som sædvanlig en række sidegevinster.

Det er som altid frivillige fra Lions Skælskør, der henover sommeren har solgt lodder. De fleste er således solgt på forhånd, men for de hurtige kan der stadig købes lodder lørdag formiddag, så længe lager haves. Og mon ikke der også i år ender med at være udsolgt før dåserne kastes i vandet.

Overskud går til julepakker

Selve konkurrencen forløber således, at kl. 13.00 hældes 3.500 tomme Harboe dåser i havnebassinet. Hver dåse har påtrykt et nummer, der svarer til et af de trykte lodder. Dåserne suser med strømmen - nogle år går det langsomt, andre ganske hurtigt. I en gummibåd sidder Lionsmedlem Ole Drost med et fiskenet. Han fisker den først ankomne dåse op og vindernummeret råbes op. Og således fiskes der fire vindernumre i alt, før oprydningsarbejdet går i gang.

Overskuddet fra Harboe Ræset går til uddeling af julepakker til værdigt trængende i Skælskør og nærmeste omegn. Sidste år kom det 28 familier til gode.