Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Skælskør: En barnedåb er traditionelt en begivenhed, der samler flere generationer omkring det lille barn. Men at være i stand til at samle fem generationer, det er de færreste forundt.

Det var ikke desto mindre tilfældet, da fire måneder gamle Mathilde blev døbt den 4. februar i Skælskør. Til stede iblandt gæsterne var hendes mor, mormor, oldefar og tipoldemor.

Og der var en ganske særlig overraskelse i vente for 88-årige tipoldemor Tove Christiansen. Lille Mathilde fik nemlig også navnet Tove, hvilket først blev afsløret i kirken. Dermed føres en tradition videre, idet Mathildes mor Signe er opkaldt efter sin tipoldemor i 'samme række'.

Tove Christiansen med den flotte titel tipoldemor er i øvrigt en ganske frisk dame, der om kort tid kan fejre jernbryllup (70 år). Hendes mand har netop rundet de 90 år, så der er nok at fejre for familien i år.

De fem generationer samlet til dåben er Mathilde Tove Lindstrøm Langelund, 27-årige mor Signe Anine Lindstrøm Langelund, 48-årige mormor Gitte Nete Therslund, 70-årige oldefar Finn Christiansen samt tipoldemor Tove Christiansen.