Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Chaussesten: De fylder i sig selv ikke så meget - blot 10x10x10 centimeter - til gengæld bærer de et fornemt navn: Chaussésten.

I forbindelse med årets Keramikfestval i Skælskør blev der formet, dekoreret og malet omtrent 200 nye af slagsen. Kreative sjæle i alle aldre fandt vej til det lille hvide telt på havnen, hvor passende lerklumper generøst blev uddelt mod en beskeden betaling, og i løbet af ingen tid forvandlet til små unikke kunstværker.

Det samme skete året før - dog i knap så stort et antal, men præcis som det var formålet i 2016, var 'produktionen' i 2017 også tænkt som en helt særlig folkegave til Skælskør. De fine chaussésten fra 2016 blev en del af brolægningen i Skælskør samme efterår - primært lagt ned ved byens kunstneriske udspring som Guldagergaard, Magasinet, Bruuns Hjørne og lignende steder.

Flest ved ankeret

Det samme er netop sket med de par hundrede chaussésten, der blev skabt en regnfuld onsdag i juli.

'I går har vi lagt cirka halvdelen ned omkring ankeret ved havnen og hen mod Restaurant Solskikken', fortæller Cecilie Dige, der som en del af Keramikfestivalen har fulgt Folkegaven til dørs eller rettere sagt 'til jords'.

Også på Nytorv og på Svanetorvet er der i år lagt flere sten ned, ligesom Strandgade og Vestergade er gode steder at gå på jagt efter eget eller andres værk.

'Vi ville egentlig gerne have forsat rækken af sten over til Det Røde Pakhus og på Algade', siger Cecilie Dige, der håber, at det måske i stedet kan blive en mulighed til næste år. Begge steder er belægningen nemlig anderledes, og de små chaussésten vil ikke umiddelbart passe i formatet.

Søg og du skal finde

'Det ville give en god sammenhæng og være en slags rød tråd gennem byen', lyder argumentet fra Cecilie Dige.

Det er Slagelse Kommune, der har sponsoreret nedlægningen af de mange sted, som både kunstnerne selv og andre nu kan gå på jagt efter i bybilledet. Så søg og du skal forhåbentlig finde 'dit' eget bidrag til Folkegaven.