Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Café Nytorv: Den 29. april 2016 fik Skælskør et nyt og lækkert spisested, hvor mantraet fra dag et var, at hjemmegjort er velgjort.

Fredag den 12. januar kl. 20 er det så desværre slut med den hjemmelavede mad i Café Nytorv, hvor Connie Hansen, sideløbende med sit engagement i brugskunstforretningen Kaiza, har huseret i både køkken og restaurant.

På trods af ellers mange loyale og trofaste kunder har kunderne i følge Connie Hansen ikke været mange nok til at holde caféen kørende med et overskud, der har stået mål med indsatsen.

Arbejdet 24-7

'Jeg har nærmest arbejdet 24-7, og det var jo ikke det, der var meningen med det hele', fortæller Connie Hansen, der for små to år siden så mulighederne og tog chancen, da Spis Lokalt Café og Butik lukkede efter kun kort tid på samme sted.

'Vi har overvejet for og imod et stykke tid, og der er jo også mange andre ting, som vi gerne vil have tid til', fortæller Connie Hansen med reference til sin mand, Ole Hansen, der har været en del af den fælles beslutning om at lukke Café Nytorv.

At caféen lukker er først meldt officielt ud efter nytår.

'Når først beslutningen er taget, så er det bare at få gjort alvor af det', fortæller Connie Hansen om den hurtige lukning.

Fra cafe til lejlighed

Lokalerne vil nu som det oprindeligt var planlagt blive forvandlet til en udlejnings-lejlighed, som det i første omgang i følge Connie Hansen faktisk var meningen. Ole og Connie Hansen har i forvejen to lejligheder til udlejning på 1. sal af Medings Gaard. Med lidt held er lejligheden klar til udlejning i begyndelsen af sommeren.

'Vi har både et sommerhus og en båd, som vi stort set aldrig benytter, børn og børnebørn, som vi gerne vil se noget mere til, og så vil jeg bruge den ekstra fritid i butikken og på min webshop, som begge har været lidt forsømt', fortæller Connie Hansen, der glæder sig til at få lidt mere ro på efter et par mere end hektiske år.

De, der måtte ligge inde med gavekort til Café Nytorv, kan frem til 1. marts i stedet få dem indløst i Kaiza Brugskunst, der fortsætter uændret med at sælge lækkert brugskunst.