Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Indvielse: Egentlig utroligt, at omkring 80 borgere havde fundet ud til Kobæk Strand i lørdags, hvor den faste nye badebro blev indviet. En stormende kuling stod ind mod stranden og fik skummet på bølgetoppene til at stå flot hvidt på det iskolde mørkeblå vand.

Men indviet blev den. Formand for Landdistriktsudvalget Henrik Brodersen fik hjælp af medvinden i sin indvielsestale, hvor han kom ind på den forrige flytbare bro, der blev indviet i 1999 ved dronningebesøget. Denne bro tog stormen Ingolf sig af for 14 dage siden, og den nye bro er fast og til stor glæde for morgenbaderne, som var mødt talstærkt op, de fleste i badedragt, hætte og blå læber.

Det samme fik Henrik Brodersen, der under sit overtøj var iklædt en tækkelig og lun blåstribet badedragt fra 1920'erne, og efter en strippeseance på broen fik han sig en tur i det oprørte hav.

Det havde jeg lovet, fortalte han tænderklaprende efter dukkerten, hvorefter han vist startede træningen til næste års broløb.

Morgenbaderne

Kamme Tjell Juel, der er formand for foreningen af morgenbadere hilste den nye bro velkommen, og gav historikken omkring foreningen, der blev stiftet den 6. april 2013 for at fremme badning i havet hele året. Bestyrelsen består af tre samt et underudvalg m.m. Sekretær er Peter Vadmand, kasserer Methe Siff Larsen og formand Kamme Tjell Juel.

Man kan godt blive medlem uden at bade om morgenen, fortæller formanden, hvor der bades i flere hold, det største er kl. 06.45 med 15-23 deltagere.

Indvielsessang

Peter Vadmand havde forfattet en sang til festligheden. Det var ikke på melodien 'Blæsten går frisk over Limfjordens vande', men på 'Svantes lykkelige dag'. Sangen indledte med 'Se, hvilken morgengry - badebroen den er ny!' og sluttede med verset: 'Kåben er mørkeblå, nogle har handsker på. Støvler og sort neopren, bar røv og lamseben. Kobæk den lokker og kalder hver dag, så et bad, det må vi ha'!'

Og så var der varm kaffe på stranden til badere og frysende borgere - den kølige brusende Lambrusco var der ikke videre rift om.

Jo, tak for kaffe en morgenstund ved Kobæk!