Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Skælskør har haft en boghandel i flere generationer. Den har været placeret forskellige steder op og ned ad Algade. Og altid til glæde for en læselysten befolkning, der betragter boghandelen som en selvfølge i bybilledet.

Og nu har Hans Henrík Steenfeldt været boghandler i byen i 10 år. Det skulle fejres med vin og kagemand til de kunder, der faldt ind den dag. Og det var mange, der kiggede ind i Algades Bog og Idé.

Sælger med trofaste kunder

Jeg forlod Citroen i Skælskør for ti år siden grundet krise i bilbranchen. Og da jeg altid har nydt at besøge boghandler i min fritid, når jeg var rundt i verden, så var det måske noget for mig at køre en boghandel.

Jeg er handelsuddannet, men ikke uddannet boghandler, men det betyder ikke noget, man kan sagtens gå i gang med en boghandel alligevel. Men ikke kalde sig boghandler.

Jeg overtog Maria Krags forretning her i Algade. Jeg var ikke betænkelig ved at starte. Jeg tænkte, at det går nok. Og det er også gået rigtig fint. Ja, der var lige dengang de gravede Algade op for at lægge brosten. Der var det lige ved at gå galt, og vi har jo aldrig rigtig fået kompensation for det.

Men det går fint i dag. Jeg har heldigvis rigtig mange trofaste glade kunder, som givet er med til at bære forretningen.

I Skælskør er der virkelig mange kulturelt interesserede mennesker, der ofte aflægger visit her i forretningen. Det er dejligt.

Fremtiden

Jeg sælger mest skønlitteratur og så kommer faglitteraturen. Og så sælger jeg legetøj, fordi der ikke er nogen legetøjsforretning her i byen, og det går stille og roligt.

Jeg er nu 62 år, så jeg tænker jo også på, at jeg en dag vil trække mig tilbage.

Det ville være glædeligt for mig, hvis der er en borger, der kunne tænke sig at blive boghandler, så kunne vi tale om lidt oplæring og eventuelt senere overtagelse.

Jeg kan i hvert fald sige, at det har været mig en fornøjelse i alle de ti år jeg indtil nu har været i gang med faget.

Men det skyldes jo også mest de mange glade læselystne borgere, der er her i byen!