Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Tiden nærmer sig den årlige Kapsejlads, hvor foreningen Omø Kapsejlads bestående af Rasmus Nielsen, Nilas Iversen, Camilla og Martin Winnes, har overtaget roret i tæt samarbejde med Henrik Nielsen, som de senere mange år har stået for afviklingen af Kapsejladsen.

Det løber af stablen fredag d. 20. og lørdag den 21. juli. Traditionen tro afholdes Omø Kapsejlads den 3. fredag i juli, nøjagtig som det har været gjort igennem mere end 100 år.
Det er i år et nyt team, der står bag dagene og festen omkring selve kapsejladsen, og teamet har virkelig forsøgt at give arrangementet en opgradering. Blandt andet med en "human power" version af kapsejladsen og musik og aktiviteter på havnen både i løbet af fredag og lørdag, fortæller de. I baren i teltet vil der være "happenings" så som Elektro-beer og Promille-søm.
I øvrigt vil der være rugbrødssejlads, krabbefiskeri/krabbevæddeløb og andre børneaktiviteter.

Agersø
På Agersø starter festlighederne omkring den traditionsrige havnefest om fredagen den 27. juli med diskotek i hallen kl. 22-03. Lørdag den 28. juli er der pålidelighedssejlads i Agersøsund kl. 12, sjove konkurrencer på havnen kl.15 efter lækre fiskefileter i Bistroen til swingende sømandsmusik.
Aftenen, hvortil de 250 billetter blev udsolgt efter 45 minutter ved salget hos Agersøkøbmanden, indeholder spisning, revy, præmieoverrækkelse og dans til den lyse morgen i Agersøhallen. På scenen er Andy Claridge, som har akkompagneret blandt andre Pink Floyd og Phil Collins.
Samme aften får Agersø Havnefests festoriginal overrakt sin pokal.
Søndag mødes man til det overdådige sildebord kl. 13, som i år er udvidet med langtidsstegt pattegris og til musisk underholdning af Henry O`Connor.
Alle festligheder er som vanligt sponseret af Harboes Bryggeri A/S, der nok skal blive drænet ved de tre barer og fem haner.

LÆS OGSÅ: 42.200 besøgende: festuge satte ny rekord
LÆS OGSÅ: Polsk sang- og folkedansergruppe til Agersø og Skælskør