Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Skælskør: Vi laver et par udstillinger om året på arkivet, fortæller arkivar Hanne Bechmann, og vi vil meget gerne, at de bliver set af så mange som muligt, ikke kun dem, der deltager i aftenskolekurserne og kommer ovenpå.

Og vi får altid en hyggelig snak med de besøgende, og mange kan bidrage med yderligere oplysninger om vores lokalsamfund. Vi får heldigvis en del afleveringer af historisk materiale, bl.a. når borgerne flytter fra hus til noget mindre.

Det er vi meget glade for, for der er som regel altid noget, der har lokal interesse, også for den brede befolkning, og vi forbeholder os altid ret til eventuelt at videregive materialet til andre arkiver. Dette er for øvrigt ret ofte tilfældet.

Lokal udstilling

I øjeblikket har vi en meget lokal udstilling, fortæller Hanne Bechmann. En spændende serie billeder fra 'Før og nu', et gensyn med kendte gamle ejendomme og forretninger i Skælskør.

Det er de dygtige 'Skælskør Fotografer', der tidligere også har vist deres værker på det gamle rådhus i Gammelgade. Arkivet har derefter fået billederne overdraget, og vi synes, de fortjener at blive beundret af endnu flere.

Udstillingen er sat op på gangen ovenpå ved Arkivet, og der er adgang til udstillingen i bibliotekets åbningstid.