Klik og se annoncen

Planlægningen af åben ø har stået på i nogle måneder og med en tilflytningsprocent på 9,2% (2018) er det naturligt at sætte fokus på det at bosætte sig på Agersø, for selvom vi nu er 190 indbyggere, ja så vil vi gerne være endnu flere siger Bente Topsøe-Jensen, der er formand for Agersø Beboerforening.
Åben ø afholdes søndag den 16. juni 2019,og der vil være goodie bags med ø-info og rabatkuponer til deltagerne i rundvisning klokken 10.15 eller klokken 11.15 fra Agersø Havn. Samtidig er det billigt at rejse med færgen, idet en færgebillet kun koster 20 kroner og børn under 7 år rejser gratis med færgen.

Der er pandekagebagning over bål i Agersø Naturcenter og mulighed for at en trækketur på hest. Man kan også låne en jernhest 1 times tid, hvis man har lyst til det. Disse arrangementer er fuldstændig gratis.

Både børn og voksne kan få en sjov og dejlig dag og samtidig blive lidt klogere på ø-livet og bosætning (leje/eje) på Agersø i 2019.

Søndag den 16. er der desuden mølledag fra kl. 13.-16 og her vil møllen køre, hvis vejret tillader det.

Foreningsfællesskabet er et bærende element i dette års åben ø, idet flere foreninger bidrager til arrangementet sammen med Agersø Beboerforening. Det drejer sig om Agersø Mølle- og Museumsforening, Idrætsforeningen, Havnefronten og Agersø Købmand ApS. Herudover bidrager den ny Agersø Grill m.fl.

Hvis man ønsker at tyvstarte åben ø til et helt særligt arrangement, så kan man tage færgen kl. 9.00 fra Stigsnæs og deltage i ”Vilde Blomsters Dag”, som er et vandrearrangement med guide, der arrangeres af Agersø Naturcenter.
Under alle omstændigheder glæder beboerne på Agersø sig til at tage imod denne dag, hvor det selvfølgelig bliver solskin og flot vejr.