Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Kapsejlads: Når Agersø holder kapsejlads i Agersøsund, må man berede sig på tre dages festligheder. Allerede fredag aften samledes alle de unge til Phil Maitrix gyngende diskoteksmusik i hallen indtil den lyse sommermorgen.

Sol og vind

Havde man ikke en blæser på efter diskoteket, så kunne man sagtens få den lørdag morgen, der diskede op med en strid søndenvind. Ikke desto mindre gjorde alle 48 bådejere sig klar til kapsejladsen, som fandt sted kl. 12.00 præcis i et oprørt Agersøsund. Først de store både i første løb, og derefter kom de små både i gang i andet løb. Med fantastisk udsmykkede temabåde og flotte udklædninger gik bådene fra havn ud i det oprørte sund.

Dommerpanelet på fem ældre Agersøborgere tog plads med kikkerter og stopure og de to løb kunne begynde. Sejl banen rundt to gange på samme tid. Svært især for de små både, da bølgerne slog kraftigt ind fra syd.

Vinderbåd fra de store både og vinderbåde for de små havde samme tidsforskel på 1 sekund efter to omgange. Så Torben Holst og Tommy Andersen måtte trække lod om Harboe Bryggeris Vandrepokal som kapsejladsvinder. Den tilfaldt Torben Holst.

Konkurrencer, revy og halfest

De unge havde gjort klar til drabelige konkurrencer på havnen, hvor Jakob Andresen ledte slagets gang med vandbærere, pilekast efter vandballoner, og andre spøjse konkurrencer med eksempelvis hvem der kan kaste en død kylling længst ud i havnebassinet?

Vinder blev havneholdet, og vinder af bedste tema blev igen piraterne, mens bedste udklædning blev vundet af zombierne. Begge fik pokal sponseret af Lystbådehavnen og Agersø Grill og Café samt en ramme herligt guldøl fra Harboes Bryggeri A/S.

Om aftenen var de fleste mødt frem i Agersøhallen. Til spisning, amerikansk lotteri og revy af Jakob & Steen, der tog hændelser på øen gennem året op til kærlig behandling.

Derefter var der bal til den lyse morgen med orkesteret Happy Endings og engelske Andy Claridge på altsax, guitar og piano.

Søndag

Godt nok havde vinden lagt sig søndag, men det havde dønningerne fra både fredag og lørdagens begivenheder nok ikke helt. Alligevel blev der fuldt hus i hallen med omkring 175 spisende gæster til det store sildebord med kogt, speget og grillet sild suppleret med grillet pattegris og møre nakkestege.

Og minsandten om ikke stemningen steg igen, ikke mindst takket være hovedsponsor Harboes skummende fadøl og Henry O`Connors herlige irske folkemusik krydret med den heftige rytmiske guitar. Og undervejs pendulerede Agersøfærgen frem og tilbage mellem øen og Stigsnæs med de omkring 1000 gæster, som i løbet af weekenden havde vovet sig til den lille ø i Storebælt.