Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Lyserød lørdag: Lysegrå Lørdag havde næsten været et mere passende navn, da der lørdag den 7. oktober var Lyserød Lørdag i Skælskør. Himlen var i hvert fald grå i grå, og regnen faldt i gavmilde mængder.

Men heldigvis skinnede alt det lyserøde gennem det grå, og mange bakkede op - regnvejr eller ej.

'Det gik rigtig godt og alene på salg af varm kakao og lodder til bh-konkurrencen fik vi over 2000 kroner ind', fortæller Maria Jørgensen, der igen som en del af Skælskør Erhvervsforening var tovholder på dagen.

Hvor meget dagen i alt indbragte er endnu ikke gjort op.

En markant del af Lyserød Lørdag i Skælskør er den for hvert år længere og længere BH-guirlande, og i år rundede den næsten en halv kilometer. Blandt de mange, der gættede på den præcise længde var Dennis Andersen, der gættede på 484 meter. Et gæt, der viste sig kun at ligge to meter var den rigtige - nemlig 486 meter.

Guirlanden blev hængt op i tørvejr, men blev taget ned drivvåd, men ligger heldigvis i skrivende stund nu til tørre, så den kan være klar igen til næste år, hvor den i følge Maria Jørgensen naturligvis skal blive længere endnu.

'Så må den bare gå to gange op og ned af Algade', siger Maria Jørgensen optimistisk.

En del af dagen var også musik fra byens gardere, der til lejligheden havde iklædt sig lyserøde tylsskørter., ligesom de mange gavmildt sponsorerede gaver fra byens erhvervsliv til bankospillet blev fordelt i takt med bingo-udbruddene i Sparekassen Sjælland.

Så alt i alt en skøn omend regnfuld dag med et alvorligt formål.