Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Genåbning. Under nedlukningen har Vævebodens blomster været flyttet hjem til værkstedet på privatadressen - med stor opbakning fra lokalområdet. Nu er livsstilsbutikken på Algade igen åben

Skælskør: - Det er dejligt at se rigtige mennesker igen! Alice Ultang Larsen, Væveboden på Algade 35 i Skælskør, er tilbage i sin smukke livsstilsbutik efter den anden coronanedlukning. Under nedlukningen har blomsterforretningen, som er en del af Væveboden, været flyttet hjem til værkstedet i kælderen på privatadressen, med gratis levering til kunderne i Skælskør og omegn.

- Vi har så meget andet end blomster, og valgte derfor at lukke forretningen ned og være solidarisk med de øvrige forretninger. Så vi har kørt blomsterne ud til kunderne. I stedet for at de skulle komme til os, er vi kommet til dem, fortæller Alice, som undervejs har været aktiv på facebook med billeder.

Hun fortæller om en fantastisk opbakning. Alligevel kom hun til at savne at møde kunderne fysisk. Og det var lidt af en øjenåbner.

- Jeg har til tider tænkt, at jeg kunne klare det hele hjemmefra, men jeg har fundet ud af at det er lidt ensomt. Vi er ikke gearet til at sidde bag en skærm eller med en telefon hele dagen. Jeg er lykkelig for at jeg fik prøvet det, fastslår Alice, som genåbnede butikken for godt en uge side.

Det var både dejligt - og ganske hårdt.

Fra jul til blomstrende forår

- Lige før jul forlod jeg en forretning fuld af julepynt - så jeg kom tilbage til en forretning fuld af julepynt. Det tog lige lidt tid at lave det om til forår, smiler Alice, som lægger en stor indsats i at mikse tingene så de passer sammen hele vejen rundt i forretningen, og farverne er afstemt efter hinanden. Målet er at kunderne får en 'hel' oplevelse. Den lille butik rummer alt fra smukke puder, plaider og krukker til kjoler, sandaler fra Shangies - og et væld af andre nøje udvalgte ting.

Blomsterafdelingen er fyldt med de smukkeste blomster, som sender en skøn duft udover hele butikken, og Alice laver alt i blomster, fra vugge til grav. Samtidig ryger der med jævne mellem rum også en nededel og et par sandaler eller et par havehynder med over disken.

Vigtige ildsjæle

Hverdagen er kort sagt tilbage i butikken, og Alice håber at eksempelvis keramikfestivalen, som også trækker mange interesserede gæster til Væverboden, bliver gennemført i år.

Under alle omstændigheder sætter hun stor pris på det særlige og helt unikke sammenhold i solskinsbyen.

- Skælskør er noget særligt. Vi er gode til at passe på hinanden og bakke op om hinanden. Der er plads til alle i Skælskør, det synes jeg er dejligt. Og så har vi keramikerne, Guldagergård, veteranbusserne og mange flere. Og vi har nogle ildsjæle, der bare kæmper. Uden dem havde vi aldrig klaret det!

Vi regner med at også når vi når ud på den anden side af corona, er vi her stadigvæk!