Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen.

Skælskør: En hvidbog med 36 indsigelser, de fleste af dem for at give den blågrønne Højskole en chance samt 304 underskrifter for dette synspunkt hjalp ikke. Fire medlemmer af Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget stemte den 4. marts lokalplan 1162 med boligbyggeri på Møllebakken igennem. Det var næstformand i udvalget Anne Bjergvang (A), Steen Olsen (A), Knud Vincents (V) og Pernille Ivalo Frandsen (V).

Formanden for udvalget Jørgen Grüner (SF) stemte imod og ville give højskoleideen en fair chance. Han bad inden afstemningen udvalget have is i maven og give initiativtagerne tid til at undersøge, om der kan findes finansiering til den blågrønne højskole/økolandsby, og kunne således ikke anbefale, at lokalplanen vedtages på nuværende tidspunkt.

Fremdrift

Næstformand i Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget Anne Bjergvang udtaler, at vi er nødt til at have gang i Møllebakken. Det handler om fremdrift i sagen, og så er det boliger vi må gå efter. Højskolefolkene har ikke fremlagt noget konkret, og de kan bare byde ind, for grundlæggende synes jeg ideen er god. Så vedtagelsen er ikke en udelukkelse af ideen - det er en både-og-situation. Der kan vel i sidste ende være plads til begge dele, mener Anne Bjergvang.

På spørgsmålet om, hvilke af de to scenarier, der kan generere flest arbejdspladser og handelslivskroner ville Anne Bjergvang ikke udtale sig.

Venstres repræsentant i udvalget Knud Vincents er glad for, at der nu kommer skred i sagerne og der bliver ryddet op på Møllebakken, som han udtrykker det. Det er nu den 4. lokalplan på området i omkring 10 år, jeg har været med til. Og vi har haft høring og det hele, så det er en rigtig beslutning.

Jo, men langt over halvdelen af høringssvarene taler jo for en højskole. Jo, svarer Knud Vincents, men det kommer jo an på, hvordan man ser på en høring.

Og denne vedtagelse udelukker bestemt ikke en højskole, fortsætter Knud Vincents. Jeg synes det ville være dejligt med en højskole, men jeg har endnu ikke set noget konkret økonomisk oplæg, der kan få mig til at udskyde lokalplanen. Står folkene med et betinget skøde i hånden på højskolegrunden er jeg med på en højskole.

Hvad der genererer mest vedr. skattekroner og beskæftigelse ved jeg ikke, og hvis flexbolig-ordningen kan være et økonomisk stridsspørgsmål i denne generering, så må vi jo ændre den.

Fremtiden

I Slagelse kommune er der møde i ØK den 18. marts, dagsorden er endnu ikke offentliggjort, men her kommer sagen rimeligvis på med en forventet prisfastsættelse på grunden.

Den 25. marts er der byrådsmøde, hvor lokalplan 1162 er på dagsordenen.