Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Korsør: Hun har kæmpet med mere end de fleste og har nægtet at give op undervejs. Zenia Rasmussen har brugt løb som genoptræning og til at holde symptomerne nede, efter hun for to år siden blev ramt af sygdommen sclerose. Lørdag den 9. marts kunne hun så løbe over målstregen efter at have gennemført sit halvmaraton nummer 100. Et velgørenhedsløb hun havde valgt at afholde i Korsør i samarbejde med arrangør, Trivsel 24Syv Marathon.

- Det var en fantastisk dag, hvor vi faktisk nåede at løbe gennem de fire årstider rent vejrmæssigt. På en eller anden måde passede det godt til mit løb nummer 100. Det har været så hårdt at nå hertil, og jeg har virkelig kæmpet. Det måtte løberne også gøre for at komme i mål. Der var næsten noget symbolsk ved, at det ikke var 30 graders varme og solskin. At det ikke bare var nemt, siger Zenia.

Fejret med champagne og rød løber

Da Zenia nåede i mål, blev hun fejret med et brus af champagne, rød løber og ikke mindst masser af skulderklap og kram. Vigtigst var det dog, at hendes mand og 2årige datter også stod der, klar til at tage imod. Fuldstændig ligesom de har gjort de andre 99 gange, hvor Zenia er kommet i mål efter et løb.

- De har været der hver gang, og det er for min datter, at jeg gør det her. Når jeg løber, giver det mig overskud til at være noget for hende.

Nummer 117 i Danmark

Efter hun gennemførte løbet i Korsør, er Zenia nu kommet med i den ret prestigefyldte Klub100 for ½ maraton i Danmark. Et fællesskab for de løbere der har gennemført 100 halvmaratonløb.

- Det var en dag, jeg aldrig kommer til at glemme. Jeg bliver helt varm om hjertet ved tanken. Der har været en kæmpe opbakning inden og under løbet, og bagefter var det helt overvældende med gaver og lykønskninger. Jeg er meget taknemmelig og virkelig stolt over, at jeg har gjort det. Jeg er nummer 117 i Danmark, der er kommet med i Klub100. Det er da vildt sejt, og jeg har gjort det på et år. Jeg er også meget meget glad for at løbet blev afholdt i Korsør. Der er så smukt, og jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Kenneth fra Trivsel 24syv Marathon. Jeg vil til enhver tid vælge dem som samarbejdspartner igen.

En rigtig løbefest

Hos Trivsel 24syv Marathon er der også stor tilfredshed med løbet. Kenneth Sommer der har støttet Zenia i hendes ønske om at lave løb nummer 100 til et velgørenhedsløb i Korsør, betegner dagen som en rigtig løbefest.

- Jeg synes, at løbefesten allerede startede, da de første mødte ind. Det gik supergodt. Der var flot fremmøde, og vi fik samlet 5.300 kroner ind til Scleroseforeningen. Det var også et løb, hvor de fleste måtte kæmpe lidt ekstra for at komme i mål, fordi vejret var så ustabilt. Derfor var der en særlig stemning undervejs. Vi fik også fejret Zenia, da hun kom i mål. Det var en stor oplevelse at se, hvordan der stod over hundrede mennesker og tog imod hende.