Klik og se annoncen

Kunst: 'Mens vi venter' er titlen på udstillingen af Thomas Kluge, som i starten af det nye år indtager Kongegaarden på Algade i Korsør. Værkerne er fra perioden 1989 til 1994 og er privatejede, bortset fra værket 'Mens vi venter III', der tilhører Københavns Kulturfond. Der venter derfor de besøgende en enestående mulighed for at komme tæt på den lokale kunstners udvikling i årene, hvor Thomas Kluge gik fra at være en mand der malede, til at blive en dygtig kunstner med store evner.

'At det bliver Kongegaarden i Korsør, at Thomas Kluge har valgt at vise begyndelsen af sin kunstneriske færd, betyder meget for os. Vi kender Thomas Kluge i byen, og hans valg gør os både stolte og glade. Thomas Kluge er selvfølgelig følsom omkring billederne, der står som udviklingsbilleder fra hans ungdomsår, og det har vi stor respekt for. Derfor glæder vi os meget til at byde besøgende velkommen til denne helt særlige udstilling med flere værker, som ikke tidligere er set udstillet,' siger lederen af Kongegaarden Joy Petrowsky.

Titlen 'Mens vi venter' refererer til den periode, hvor Thomas Kluge udviklede sig som autodidakt kunstner.

Et scoop for Kongegaarden

'Det er bestemt noget af et scoop, at Kongegaarden har fået udstillingen med Thomas Kluges ikke tidligere udstillede værker. Det giver god mulighed for at både lokale, men også kunstinteresserede fra hele landet vil lægge vejen forbi Kongegaarden i Korsør og få en helt særlig oplevelse, som endnu ikke er set andre steder. Det giver samtidig også god mulighed for at få sat Kongegaarden ekstra tydeligt på landkortet som et udstillingssted, der er et besøg værd, uanset hvor man kommer fra,' siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen. (I)

Ud over selve udstillingen så kan kunstværkerne også opleves i en bog, der er skrevet af Thyge Christian Fønns-Lundberg. Bogen vil kunne købes i Kongegaarden.

Der tages entre til Thomas Kluges udstilling. Der er åbent tirsdag til søndag kl. 11.00 til 16.00 frem til den 25. februar. Større grupper bedes give besked til Kongegaarden: info@kongegaarden.dk.