Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Korsør: Skt. Povls kirke i Korsør har taget hul på en større udvidelse af Skt. Gertruds Hus ud mod Strandstræde. Her tilføjes en 210 kvadratmeter stor bygning i halvanden etages højde.

Bygningen bliver tilpasset byggestilen i området med røde tegl og hvidfilset facade. Medlem af menighedsrådet og byggesagkyndig Jim Stjerne Hansen er valgt som formand for byggeudvalget, og står som tovholder for projektet.

'Vi glæder os meget til udvidelsen, så vi får vores personale og vores to præster under samme tag, og til arrangementer, som vil kunne rumme ca.100 personer,' oplyser Jim Stjerne Hansen.

Han tilføjer, at Kulturhistorisk Museum har været koblet på ved udgravningerne, da området højst sandsynlig tidligere har været kirkegård. 'Foreløbigt er der ikke fundet noget af betydning,' fortæller han.

BDet er tegnestuen DESIGN-PLAN v/ Johnny Andersen Korsør, der har tegnet og er rådgiver på nybyggeriet og den tekniske rådgivning udføres af Ing. firma Fjerring, Slagelse. Byggeriet har været udbudt i både hovedentreprise og fagentreprise, og der benyttes en del lokal arbejdskraft.

Følgende lokale firmaer har vundet licitationen og bidrager til byggeriet: Tømmer: J.L.Tømmerforretning, Slagelse, murer Fritz Pedersen, Vemmelev, Tårnborg Malerforetning, Korsør, Henrik Jensen VVS A/S, Korsør, H.P. Christensen & Sønner A/S, Slagelse samt Multi Electric ApS, Korsør.

Den samlede pris for udvidelsen af Skt. Gertruds Hus er 4,2 millioner kr. Byggeriet skal efter planerne stå færdig den 1. oktober.