Klik og se annoncen

Korsør: Strømmen af besøgende synes ingen ende at tage, da Kongegaarden på Algade i Korsør lørdag den 6. januar åbnede dørene til Thomas Kluge udstillingen. Her præsenteres ikke mindre end 30 malerier fra perioden 1989 til 1994, og udstillingen tager sig smuk ud i den gamle rokoko bygning fra 1791.

Efter en kort velkomst ved Kongegaards Fondens formand, Flemming Erichsen, tog den lokalt forankrede kunstner ordet og fortalte om sit forhold til de udstillede malerier. Han takkede samtidig kunsthistoriker Thyge Christian Fønns-Lundberg for samarbejde omkring den bog, der er udgivet i forbindelse med udstillingen. En bog, der også har alle de udstillede malerier med.

Det var en glad og rørt Thomas Kluge, der erklærede udstillingen for åben. Han var meget tilfreds med samspillet mellem værkerne og udstillingslokalerne.

Besøgtallet nåede på åbningsdagen op på 550 gæster, men også søndag blev en travl dag med gæster fra hele Sjælland og Fyn, ca. 200 besøgende i alt.

Thomas Kluge, der bor i Korsør, kalder årene fra 1989 til 1994 for sine fem forfærdelige år, hvor han efter nej fra Akademiet i København selv tilegnede sig faget som kunstmaler, og hvorfra han har udviklet sine senere kunstværker. Og det er netop malerierne fra 1989 til 1994, udstillingen i Kongegaarden viser. Man kan opleve Kluges første søgende streger og former i malerierne, inden han kommer frem til sin næsten perfektionistisk kunnen. Starten til en kunstners forsatte udvikling var lagt. Især ses det tydeligt i maleriet af hans første kæreste Dorte, og til han to år senere maler hende igen.

I det sidste udstillingsrum ser man et maleri fra 1994. Maleriet blev skridtet til kunstnerens anerkendelse, da Thomas Kluge havde det med på Charlottenborg udstillingen i København.

Udstillingen har sit helt eget liv i dets fortælling om et ungt menneske, der ville noget og viste sig at kunne noget fantastisk. En evne som vil være til glæde for rigtig mange mennesker i rigtig mange år fremover.

Udstillingen fortsætter med at imponere sit publikum og kan ses frem til den 25. februar, alle dage (mandag undtaget) mellem kl. 11.00 og 16.00. Der tages entre i døren, ligesom bogen om udstillingen kan købes i Kongegaarden.