Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Vand: 'Visionen er, at vi skal lave et vandsportscenter i verdensklasse. Men det skal være for alle'.

Sådan lød det ved åbningen af etape et af Vandsportscentret i Halskov den 4. august sidste år.

Jo, ambitionerne har ikke fejlet noget med planer om et udspringstårn i 27 meters højde, promenade langs vandet og plads til alle former for sport, der knytter sig til sand og strand. Her havde man fat i en idé, der kunne blive en turistmagnet, og de første 12 millioner kr. er brugt på projektet.

Men et besøg på en lækker forårsdag efterlader et noget broget indtryk af området. Metalhegn, grafitti og store, bare områder præger billedet, der senest er blevet yderligere beskæmmet af en påsat brand i udspringstårnet og nu hærværk. Dyre regninger, der endnu ikke er gjort op i kroner og ører, til renovering venter forude.

'Det er brandærgerligt,' lyder det fra projektudvikler i Slagelse Kommune, Rudi Saltofte Olesen. 'Det er jo desværre et tilbagevendende problem, at der er nogle, der ikke kan kende forskel på dit og mit. Det går så ud over andre, for så er der ikke penge til andre projekter.'

Må trække i arbejdstøjet

Forsikringssagen på branden i udspringstårnet, der formentlig er antændt af en engangsgrill, er endnu ikke afgjort og kommunen afventer også stadig på resultatet af undersøgelserne af jordfaldshullet, så en udbedring her kan gå i gang. Og nu som sagt hærværk på lysrør.

'Man kan spørge, kunne vi have forudset det? Men hvis man vil ødelægge, så kan man jo. Vi kan ikke gardere os imod det,' siger en ærgerlig Rudi Saltofte Olesen, der ikke ser anden udvej end af kommunen må trække i arbejdstøjet og få det repareret.

Men altså ingen konkret tidsplan for nogle af delene i skrivende stund.

Omkring det store, øde areal op mod udspringstårnet, havde man fra kommunens side regnet med, at det kunne løses via selvsåning. Det går lidt trægt, så her planlægger man at give naturen en hjælpende hånd ved at plane ud og så.

Det kan dog først ske, når entreprenørmaskinerne har været forbi for at sætte den nyreparerede flydepontom i vandet.