Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Grønt Flag: Det var godt nok en bidende kold eftermiddag ude ved Troldebo, men det påvirkede ikke mange af de naturvante børn, der aktivt tager del i naturen på alle præmisser, og som dagligt kommer hjem med blussende kinder og flyverdragter, der ser ud som om de har taget store dele af områdets jord med hjem.

Sådan er det. I løbet af dagen havde de mange børn været beskæftiget med alverdens ting. Indendørs havde flere hold været i gang med at tegne og male, og udendørs blev der leget på livet løs.

Vi snakkede med Petra der fortalte, at hun havde skrabet gulerødder. Gået nærmere på klingen måtte hun indrømme, at det kun var blevet til én skrabet gulerod. Det var dog en stor en, sagde hun. Hun havde også fået lidt ansigtsmaling på begge kinder. Det var Det Grønne Flag, fortalte hun. Her er nemlig både sky og grønt flag og en glad sol.

I løbet af dagen blev der over bål i den udendørs shelter serveret en god hønsekødssuppe med hønsekød, kødboller og sikkert også Petras og andres gulerødder.

Det er godt kram. Suppen er kogt på Troldebos høns, der blev slagtet i november sidste år og resultatet frosset ned. Et nyt hold hønniker anskaffes i løbet af forsommeren.

Lederen af Troldebo fortalte om det grønne flag og istemte i dagens anledning en ny tekst til 'troldebosangen.' Det nye grønne flag blev hejst, og så blev der ellers serveret kage og kulden taget i betragtning varm saftevand og til de voksne kaffe og te.

Friluftsrådet har udtrykt anerkendelse for børnehavens opnåede resultater, hvor der er udarbejdet en rigtig god Troldebo Kogebog med madretter, sylte- og saftopskrifter og meget mere. Desuden er gennemført et større 'krible-krable' projekt, hvor alle er kommet nærmere på, hvad der kribler omkring os i det daglige. Hvad gør dyrene og hvad sker der med dem.

Grønne Spirer er Friluftsrådets landsdækkende grønne mærkningsordning for børneinstitutioner, hvor det sunde børneliv med aktiv inddragelse af naturen er i højsædet.