Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

De to klubber, der ligger få kilometer fra hinanden, har samarbejdet om et nyt tilbud, der forener den fysiske sport med den virtuelle. På Korsør Kart Klubs baner foregår træningen i gokarts hos Tårnborg eSport er det i de to nyindkøbte SimRigs (simulatorer). Fremover bliver det muligt for kørerne fra kartklubben, at forbedre de tekniske færdigheder henover vinterpausen ved at køre hos Tårnborg eSport. Samtidig er forventningen fra begge klubber, at der også vil være eSportskørere, der får lyst til at prøve de rigtige hestekræfter.

- Vi er overbeviste om, at det vil blive en fordel for begge klubber. Det vi tilbyder, er et supplement ikke en konkurrence til Korsør Kart Klub, siger Thomas Sonne Arvidson, der for godt et år siden, kunne byde velkommen til indvielsen af Tårnborg eSport.

Politikere i vildt race

Samarbejdet mellem de to klubber er opbygget, så Tårnborg eSport står for drift og teknisk vedligehold, mens Korsør Kart Klub står for den sportslige afvikling. Dermed drager begge frivillige foreninger nytte af 'know-how' fra begge verdener. De to SimRigs kommer til at stå hos Tårnborg eSport, og det vil også være her træningen foregår.

Udstyret er indkøbt med økonomisk støtte fra Slagelse Kommune og DGI/DIF's Foreningspulje, og ved præsentationen var borgmester John Dyrby Paulsen (A) mødt op for at prøvekøre det nye isenkram.

- Det er simpelthen så fedt det her. At de to klubber er gået sammen, udvider kæden mellem eSport og det øvrige foreningsliv, og det tror jeg, at vi vil se meget mere af i fremtiden. Jeg kunne godt have en drøm om, at Slagelse Kommune bliver et mekka for eSport, og så skal vi som kommune støtte op om initiativer som det her, sagde han, inden han satte sig i racersædet.

På banen fik borgmesteren selskab af Slagelses lokale folketingspolitiker og idrætsordfører for Venstre, Stén Knuth, der indtog pladsen i den anden simulator.

- Det Tårnborg eSport har gjort, er præcis det, vi gerne vil i Venstre. De unge kommer ind i fællesskaberne og er sammen om eSport. Vi ser mere og mere, hvordan de fysiske idrætsgrene går sammen med eSporten, og der er et rigtig spændende potentiale i det. Jeg håber, at vi i fremtiden ser endnu flere små eSportsforeninger som en del af de større idrætsforeninger, ligesom med Tårnborg eSport under Tårnborg IF. Men der mangler et forbund, som har kræfterne til at hjælpe de små foreninger med alle de praktiske ting, som vedtægter, uddannelser og at lave fælles regelsæt, sagde Stén Knuth.

Med vinden i ansigtet

Ideen til samarbejdet mellem Tårnborg eSport og Korsør Kart Klub er opstået naturligt hos begge bestyrelser, og da der kom tilsagn om finansiering af de to SimRigs, gik planlægningen for alvor gang.

- Vi har længe snakket om det, men ikke helt vidst, om det kunne lade sig gøre. Nu er det lykkes, og vi glæder os til at komme i gang, fortæller Thomas Sonne Arvidson, der selv har kørt på Korsør Kartbane for tyve år siden, og derfor også kunne slutte sin velkomsttale ved pressemødet med at konstatere: 'jeg er overbevist om, at flere af vores medlemmer også får lyst til at køre rigtigt. Der er nemlig ikke noget, der slår følelsen af at drøne ned ad langsiden på Korsør Kartbane med vinden i ansigtet.'

Man skal være medlem af Tårnborg eSport for at køre SimRacing, og de to simulatorer bliver stillet op i et nybygget rum, hvor der er fred og ro til at koncentrere sig, selvom der er gang i andre esportsaktiviteter samtidigt.