Klik og se annoncen

Kommunen: I slutningen af 2018 foretog SK Forsyning og Slagelse Kommune en tilfredshedsundersøgelse blandt de boligejere, der i løbet af året havde benyttet tilbuddet om et gratis energitjek fra Energitjek Slagelse. Undersøgelsen viste, at 95 % var enten 'meget tilfredse' eller 'tilfredse' med det energitjek og den efterfølgende rådgivning.

Per har opnået stor besparelse på varmeudgiften

En af de boligejere, der har benyttet sig af tilbuddet fra Energitjek Slagelse om et gratis energitjek, er Per Lynge Olsen fra Korsør.

For 28 år siden byggede han sammen med sin hustru en villa, der efter den tids byggestandarder kunne betegnes som et lavenergihus. Dengang valgte de el som varmekilde, samtidig med at der blev gjort klar til installering af en varmepumpe. Det blev bare ikke rigtig til noget, fordi det var for dyrt.

I en samtale med et vennepar sidste år opdagede Per så, at han havde en væsentlig højere varmeudgift end vennerne.

- Vi sad og talte om, hvad vi brugte på at opvarme vores huse. De har naturgas og brugte væsentlig færre penge end os. Derfor besluttede vi os for at finde ud af, hvordan vi bedst kunne gøre noget ved det.

Et godt overblik

Per Lynge Olsen undersøgte sine muligheder og fik kontakt til en energirådgiver, der er tilknyttet Energitjek Slagelse. Han tilbød at komme forbi for at lave et energitjek, så Per havde et fornuftigt udgangspunkt at vælge en ny varmekilde ud fra.

- Det var en virkelig god beslutning. Han kom hjem til os og lavede en grundig gennemgang af huset. Han termograferede det hele og lavede derefter en rapport, der gennemgik alle vores muligheder for at energioptimere. Det gav et godt overblik, og så var der ingen tvivl om, at en luft-til-vand varmepumpe ville være den bedste investering for os.

Fornuftig investering

Beslutningen blev truffet, og varmepumpen installeret sammen med et ventilationsanlæg, der genanvender den varme luft og samtidig giver et bedre indeklima.

- Det var rådgiveren, der foreslog os at kombinere varmepumpen med et varmegenvindingsanlæg, og det kan vi virkelig mærke på vores indeklima. Endnu kender vi ikke den samlede årlige besparelse, efter vi har skiftet varmekilde, men hvis beregningerne fra energirapporten holder, så går vi fra en udgift på 22.000 kroner om året til cirka 6.000 kroner. Det vil give os en tilbagebetalingstid på syv til otte år, så jeg synes, det er en fornuftig investering. Det har været et rigtig godt forløb og en utrolig professionel rådgivning. De hjalp os også med at søge energitilskud og har bare ydet en suveræn service hele vejen.

Uvildig rådgivning

Energitjek Slagelse tilbyder fortsat et gratis energitjek til boligejerne i kommunen. Energirådgiver Flemming Petersen, der også hjalp Per Lynge Olsen, er en af de to faste energirådgivere, der udfører tjekket. Han opfordrer især boligejere der overvejer at energirenovere til at tage imod tilbuddet.

- Det er altid en god idé at få et overblik over, hvilken løsning der er den bedste, eller hvor det giver mest mening at starte. Det viser sig ofte, at der er flere muligheder, og at nogle investeringer bedre kan svare sig end andre. Det overblik kan vi give, og jeg arbejder uvildigt. Det vil sige, at jeg ikke skal anbefale noget frem for noget andet. Det er udelukkende en professionel og faglig vurdering.

Henover sommeren tilbyder Energitjek Slagelse også et gratis energitjek af sommerhuse. Her gennemgår energirådgiveren blandt andet opvarmning/ køling, varmepumpe kontra brændeovn, afskærmning af solen, solvarme, ventilation og isolering og vinduer. Et gratis energitjek kan bestilles på www.energitjek-slagelse.dk