Klik og se annoncen

Spejdere: Spejdere og FDF'ere, mellem 6 og 12 år, i Korsør, er hvert år i september på et Spejderløb, kaldet STJERNELØBET. I år er løbet åbent for alle børn i følgeskab med en voksen.

Temaet for årets Stjerneløb er RONJA RØVERDATTER, som skal have hjælpe til at fange Rumpenisser, udfordre Birk, hjælpe røverne når de kommer til skade, og meget andet.

Løbet hedder STJERNELØBET fordi alle er små stjerner, og når man samarbejder i hold (patruljer) bliver man til store stjerner. Det hold, der klarer sig bedst får vandrepræmien med hjem til næste år, og det er naturligvis en STJERNE.

Det er Sct. Georgs Gildet i Korsør, der inviterer, og løbet er gratis for deltagerne.

- Vi har arrangeret det her løb i årevis, for byens spejdere og FDF'ere, og det er så dejligt at se hvordan børnene blomstrer op, når de lykkes med at løse opgaverne i patruljen, siger Kirsten Harboe, spejderleder og Gildebror.

- I år har vi så besluttet at ikke-spejdere også skal have chancen for at få de gode oplevelser, fortsætter hun, og uddyber: - vi har talt meget om, hvordan vi sikrer at løbet er for spejdere og FDF'ere, hvad det plejer at være, samtidig med at andre børn kan deltage, selvom de aldrig har prøvet sådan noget før.

Løsningen er, at ikke-spejdere deltager sammen med deres forældre eller en anden voksen de kender. Så laver vi hold á 4-6 børn og deres voksne. De hold deltager på samme vilkår som spejderne, men de kan selvfølgelig ikke få vandrepræmien med hjem, smiler Kirsten undskyldende.

Sct. Georgsgildet håber på denne måde, at voksne og børn får indblik i hvad spejderarbejdet kan tilbyde, og hvorfor vi er så mange der bruger vores fritid på det.

Løbet foregår Søndag den 22. september Kl. 13-16.30 ved De Grønne Pigespejders hytte på Tovesvej 66. Medbring krus og overtøj efter vejret.

Sct. Georgs Gildet byder på eftermiddags saft/vand /kaffe/te med lidt mad, svarende til temaet.