Klik og se annoncen

Folkelidelse: Næsten hver tredje dansker eller godt 1,8 millioner mennesker har gående og stående arbejde i over halvdelen af deres arbejdstid. Ny forskning viser, at ansatte har meget sygefravær ved sådant arbejde og kan pådrage sig alvorlige fysiologiske problemer i benene med risiko for åreknuder og ryglidelser.

Undersøgelser fra Arbejdsmiljøinstituttet (AMI) har dokumenteret, at længerevarende stående arbejde øger risikoen for åreknuder. Halvdelen af voksne danskere har åreknuder, men kun hver syvende af disse er registreret til behandling. Åreknuder er nu den hyppigste årsag til hospitalsindlæggelser blandt erhvervsaktive kvinder og blandt mænd den fjerde hyppigste årsag. Det er nærmest en folkelidelse.

Det er ligeledes kendt, at fødder og ben kan hæve gevaldigt under graviditet og rejse - lidelsen DVT eller Deep Vein Thrombosis (Dyb Vene Thrombose) har sågar i enkelte tilfælde medført dødsfald.

Derfor afholder Korsør Apotek nu et arrangement om emnet og demonstrerer i samme forbindelse et særligt fodtøj med en speciel flydende geléagtig væske: Den cirkulerende bevægelse af gelé'en bevirker, at føddernes muskler konstant bevæges, således af fodafviklingen bliver mere elastisk. Svajet øges. Derved kan foden bedre pumpe blod tilbage opad benene, og hævelser kan både lindres og forebygges.

Tillige opnås en trykaflastende effekt på fødderne. Anatomiske væskekanaler sørger for at der opnås retningsstabilitet under gang samt fordeling af trykket fra kropvægten via dirigering af væsken.

Gel-teknologien er testet af en række Bedriftssundhedstjenester i Danmark, ligesom der foreligger en testrapport fra den anerkendte tyske Professor Dr. Med. Dr. Ing. Habil. Wilfried Diebschlag fra Universitetet i München. Ligeledes foreligger en positiv test på diabetikere fra Universitetshospitalet i Warszawa og Glasgow, som er offentliggjort i tre videnskabelige tidsskrifter: British Journal of Diabetes and Vascular Care, Diabetic Medicine samt Diabetic Foot Journal.

Arrangement på Korsør Apotek afholdes den 5. oktober 2019 klokken 11-13.