Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Kabeldepotet i Korsør er et arbejdende kunstnerværksted, hvor omkring 40 kunstnere udfolder en mangfoldighed af kunst. Det være sig maleri, keramik, grafik, glas, metal eller skulpturelle frembringelser.

Kabeldepotet kan glæde sig over mange besøgende på dette centrale sted, der er nabo til Fæstningen og med en fremragende beliggenhed så tæt ved vandet, som man næsten kan komme. Også mange turister har fundet vej til dette helt specielle og kreative sted, hvor der er åbent når dannebrogsflagene er placeret på kajen udenfor.

Lille Egede Friskole på besøg

I sidste uge var der besøg af 4 klasser fra 5. til 8. klasse. Rundviser og fortæller på de enkelte hold var Jesper Thomas Nielsen, indehaver af Galleri- Jethoni i Slagelse. Selv er han bosiddende i Korsør og er kunstmaler med forkærlighed for pyramidemalerier.

De forskellige klasser fik historien om Kabeldepotets oprindelse som opmagasinerings- og udskibningssted for Post-& Telegrafvæsenets søkabler. Desuden fik skoleklasserne information om Fæstningen og det daværende Korsør Slot, der for mange år siden stolt knejsede ved indsejlingen til Korsør.

Vi fik fat i klasselærer for 5. klasse - Leif - der fortalte, at denne sidste uge før der ringes ud til sommerferie altid strikkes sammen som 'En anderledes uge.' Det så børnene ud til at have det vældig fornøjeligt med og humøret var højt. Efter at have set hele området fik eleverne mulighed for at nedfælde deres oplevelser og tanker i små akrylmalerier i A4-størrelse. Det benyttede mange sig af.

Vi fangede de næsten feriestemte elever fra 5. klasse da de sammen med klasselærer Leif havde været gennem rundvisningen . Kort efter fulgte det næste hold og sådan fulgte det slag i slag til alle fire klasser havde været igennem dagens program.