Klik og se annoncen

Slagelse: - Det betyder alverden. Det var en af kommentarerne, da medarbejdere fra de covid-19-relaterede afsnit på Slagelse Sygehus fredag tog imod kassevis af søde sager fra Kræmmerhus i Slagelse. Her har Helle Jørgensen og hendes medarbejdere de seneste uger solgt Tina Iben Hansens »Hold kærlig afstand-badges«. De penge, som salget har indbragt, er gået til at sende den kærlige hilsen fra Kræmmerhus og forretningens kunder til personalet på de afdelinger, som har stået i frontlinjen for at teste og pleje covid-19 patienter.
Gaven blev taget rigtig godt imod på de travle sygehusafdelinger, både intensivafdelingen, covid-19 afdelingen og testcentret ved Slagelse Sygehus.
- Det er jo fantastisk, alt det I har gjort. lød det blandt andet fra Lisbet, oversygeplejerske på covid-19-afsnittet på Slagelse Sygehus.
Hun fortæller om en periode, hvor der virkelig er blevet arbejdet igennem.
- Personalet har kæmpet. De har gjort en kæmpe indsats og sat sig selv på spil. Men vi kan også godt mærke, at nu er de allesammen ved at være trætte.

Akut covid-19 afdeling nedlagt
Heldigvis går udviklingen nu i den rigtige restning, og den søde hilsen fra Kræmmerhus faldt sammen med en helt særlig mærkedag af den positive slags, idet sygehusets særlige covid-19 afdeling blev nedlagt.
- Da det stod værst til, skulle vi have plads til 48 covid-19 patienter, og havde personale trukket ind fra andre afdelinger. Efterhånden som patientantallet er faldet, har vi sendt personalet tilbage til deres egne afdelinge. Vi overgår nu fra den akutte fase til en mere permanent fase, og der er mange vi siger farvel til i dag, fortæller Lisbet.
Fremadrettet bliver covid-19 afsnittet en del af geriatrien på Slagelse Sygehus.
Fredag var der i alt otte indlagte på covid-19 afsnittet. - Det er dog ikke alle sygehusets covid-19 patienter, understreger Lisbet. - Der er også patienter, som er indlagt i isolation på andre afdelinger.
- Nu krydser vi fingre for at det bliver ved med at gå den rigtige vej. Alt andet ville ikke være til at bære!

Den vildeste opbakning
For Helle Jørgensen, Kræmmerhus, var det en bevæget dag.
- Der har været den vildeste opbakning. Vi opfordrede borgerne i Slagelse til at støtte op omkring initiativet, og det har de virkelig gjort, understreger Helle Jørgensen. - Også Business Slagelse har virkelig støttet op omkring det, og købt en kæmpe portion badges, som de har delt ud til butikkerne.

Sød hilsen til 14.000 kr.
- Vi er så megastolte, vi havde slet ikke troet det var muligt at indsamle 14.000 kr., lød det fra Helle Jørgensen.
Kræmmerhus har i øvrigt ikke tjent på chokoladen, men leveret alt til indkøbspriser, ligesom tre leverandører har støttet op omkring initiativet.
- Det har været sådan et frisk pust i hele det her negative univers. Også fordi vi har besluttet, at hos os skal vi være glade og positive.

Men det havde ikke været muligt, hvis ikke Tina Iben havde ringet til mig 2. påskedag, smiler Helle Jørgensen.
Tina Iben Hansen ved godt, hvad hun mener om den sag:
- Helle har kæmpet lige fra starten og samtidig haft overskud til at tænke på andre. Du er helt fantastisk, fastslår Tina Iben.