Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Korsør: Fremover er det Yvonne og Jesper Jensen der tager sig af bespisningen af gæsterne og driften af restauranten i 'Den Gamle Jagtkro'. Ud af 34 henvendelser omkring en forpagtningsaftale, blev det de to, der endte med at få opgaven med at drive det historiske spisested i Korsør Lystskov videre.

Jesper Jensen har svinget gryder og knive i mere end 30 år hos blandt andet Salt og Peber, Madkonceptet, Traktørstedet og en afstikker til Norge, er det også blevet til. Nu er han sammen med hustruen Yvonne havnet i Korsør, fordi de simpelthen ikke kunne lade være, da de først havde besøgt Restaurant Sommerlyst.

- Da vi så, at stedet her var til forpagtning, var vi faktisk på udkig efter en restaurant, og da vi så Sommerlyst, kunne det ikke være andre steder. Her er så meget historie og charme. Jeg kan godt lide tanken om, at der har været tusindvis af mennesker i de her lokaler. Bygningerne har ligget her siden 1866, og vil forhåbentlig være her mange år fremover, og den historie glæder jeg mig til at skrive videre på.

Nyt på menukortet

Til trods for at Yvonne og Jesper nærer stor respekt for Sommerlysts historie og traditioner, bliver der alligevel plads til ændringer. Det gælder især maden, hvor der ikke længere kun er fokus på de gode gamle danske retter, men i stedet et lidt mere varieret menukort.

- Vi kunne høre, at der var efterspørgsel efter noget der var lidt anderledes. Vi lægger os ikke fast på dansk mad, men vi kan godt have det på menuen, hvis det passer til sæsonen eller at efterspørgslen er stor nok. Vi vil jævnligt skifte menuen, og der vil være tre til fire muligheder inden for forret, hovedret og dessert samt en månedsmenu. Vi overvejer også at lave buffet om søndagen, og så må vi se, hvad folk gerne vil have. Det skal vi lige finde ud af.

Koncerter, revy og juleweekend

Forpagterparret er allerede i fuld gang i restauranten, både med selskaber, a la carte og mad ud af huset. Samtidig har Jesper også en række idéer, som han er ved at gøre til virkelighed.

- Det er meningen, at vi vil prøve at arrangerer nogle intimkoncerter, hvor man kan få lidt godt at spise, og så høre en god koncert. Navne kommer senere, når aftalerne er faldet på plads. Vi påtænker også at lave gratis udendørskoncerter i sommermånederne, og så måske inviterer pensionistforeninger, eller andre der kunne bruge en oplevelse, forbi. Det skal ikke kun være penge i kassen for os, vi vil også gerne involvere os i det lokale og gøre noget der.

'De fatse traditioner som 'Jul i Korsør weekend' og de populære dansearrangementer med Karina og Karsten Kupiec fortsætter naturligvis også, ligesom Jesper regner med at der bliver revy igen til næste år.

Store forventninger til forpagterparret

Hos Korsør Fugleskydnings- & Forskønnelsesselskab har de også store forventninger til det nye forpagterpar.

- Det har været afgørende for bestyrelsen at det skulle være et par med gang i den, nye ideer, klar til at løfte Restaurant Sommerlyst ind i næste æra. Vi har hele vejen igennem processen, med at finde en ny forpagter, haft stor fokus på at det skulle være seriøse, udviklende og arbejdsomme samarbejdspartnere, som kunne se mulighederne i Sommerlyst, udtaler Fugleskydningsselskabets finansminister Allan Hessel, og statsminister i selskabet, Jørn-Ole Didriksen fortsætter:

- Tina og Kim Spanggaard, som har været forpagtere på Sommerlyst de sidste fire år, har som tidligere omtalt valgt at neddrosle aktivitetsniveauet i deres liv. Vi vil gerne takke Tina og Kim for en meget flot indsats igennem årene, hvor Sommerlyst har fået nyt liv og et stigende antal besøgende.

Yvonne og Jesper Jensen holder åbningsreception den 12. april kl. 16.00, hvor de giver en lille en og en smagsprøve på noget at det de serverer på Restaurant Sommerlyst.