Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Uddannelse: Personalet i Klippe og Beauty Atelieret på Algade i Korsør er på kort tid blevet fordoblet fra to til fire. I december startede 21-årige Helena Bennedsen som frisørelev og nu er 17-årige Natjaggee (kaldet Nat) Srisuthon startet i lære som kosmetiker.

Sidstnævnte er en helt ny stilling i salonen, der i årenes løb har uddannet flere frisører, men aldrig tidligere en kosmetiker. Årsagen er simpelthen den, at unge Natjaggee Srisuthon under et praktikforløb imponerede indehaver Henriette Madsen så meget, at hun straks ansøgte om at få salonen godkendt som læreplads indenfor faget.

'Jeg elsker at arbejde med skønhed. Og det her er lige det perfekte sted,' lyder det fra Natjaggee Srisuthon, der føler sig overordentlig heldig over at have fået en læreplads indenfor sit ønskefag. Og så i Korsør. Hun kommer seneste fra et ophold på Korsør Produktionshøjskole.

Og hun er ikke den eneste, der er glad.

'Jeg er simpelthen så glad for, at der er en lokal erhvervsdrivende, der tør tage chancen. En virksomhed, der tager to lærlinge og fordobler deres ansatte,' siger Gert Møller, forstander på Korsør Produktionshøjskole.

Fremtoning er vigtig

Det er ikke tilfældigt, at Henriette Madsen udvælger sine elever på baggrund af et nærmere kendskab til dem. Sådan har Helena Bennedsen også fået sin læreplads. Hun har tidligere vist sit værd som skolepige om eftermiddagen i salonen, så da hun var klar til en uddannelse som frisør, blev hun tilbudt en plads.

På en arbejdsplads som Klippe og Beauty Atelieret er det ikke kun evner indenfor faget, men i høj grad også fremtoning og den måde hvorpå man omgås de mange kunder, der kommer i salonen, der er altafgørende for om man kan begå sig her, forklarer Henriette Madsen, der tager opgaven som lærermester alvorlig.

'Det er et kæmpe ansvar. Man skal være klar i mælet som mester og forventningsafstemme med eleverne,' siger hun. På den baggrund er der større mulighed for at læretiden bliver en succes for begge parter.

Helena Bennedsens læretid er på fire år, mens Natjaggee Srisuthons læretid, som er en blanding af praktik og skoleophold, er to år.